fbpx

Professionele Websites op Maat | Van PSD design tot ontwikkeling

24/07/2023

Een professionele website op maat is een waardevolle investering voor bedrijven die online willen excelleren. Bij het ontwerpen van een website is een design de eerste stap.

Een design biedt een visuele weergave van hoe de website eruit zal zien voordat het daadwerkelijk wordt ontwikkeld. Dit ontwerp biedt de mogelijkheid om de website op maat te maken en te personaliseren naar de specifieke behoeften van de klant.

Na de goedkeuring van het ontwerp kan de ontwikkeling van de website beginnen. Een professionele webdesigner zorgt ervoor dat de website op maat wordt ontwikkeld, met aandacht voor elk detail en de volledige functionaliteit van de website. Een website op maat garandeert niet alleen een uniek design en een betere merkpositionering, maar ook een betere gebruikerservaring voor de klanten.

Welke tools heb je nodig om een webontwerp te maken?

Er zijn verschillende tools. Welke tool of software je ook gebruikt, de designer zal steeds een JPEG, PNG of PDF bestand exporteren om het design aan de klanten te tonen.

Bij RegioWebsites werken onze designers zowel met Adobe (Illustrator, Photoshop), Adobe XD en Figma voor het ontwikkelen van website ontwerpen.

Illustrator dient voor het grafische ontwerp (bv. een logo, achtergrond of banner). Photoshop wordt voornamelijk gebruikt voor het bewerken van afbeeldingen, al gebruiken sommigen designers het als basis voor het visuele ontwerp van een website, mobiele app of ander digitaal project. In vakjargon noemen we dit dan een PSD design.

Onze voorkeurprogramma’s zijn Adobe XD en Figma, dit zijn UX/UI ontwerp- en samenwerkingstoolsspeciaal ontwikkeld voor het vormgeven van websites en applicaties.

Professionele Wordress Websites vs WordPress Templates

Als het gaat om het creëren van professionele WordPress websites, is het gebruik van een thema, template of sjabloon vaak niet ideaal. Hieronder vertellen we je graag waarom:

 • Te veel code: Veel WordPress-thema’s komen met een hele reeks functies en opties die je mogelijk niet allemaal nodig hebt. Dit kan leiden tot opgeblazen code en een trage website, wat een negatieve invloed heeft op de gebruikerservaring en SEO.
 • Beperkte aanpassingsmogelijkheden: Hoewel je enige mate van aanpassing hebt bij het gebruik van een thema, zijn de mogelijkheden beperkt.
 • Onderhoud en updates: Als je afhankelijk bent van een populair thema, kan het zijn dat de ontwikkelaar stopt met het onderhoud en de updates, wat kan leiden tot beveiligingsrisico’s en compatibiliteitsproblemen.
 • Veiligheidsrisico’s: Omdat veel mensen dezelfde thema’s gebruiken, zijn ze ook een doelwit voor hackers. Als er een beveiligingslek wordt ontdekt in een veelgebruikt thema, kunnen alle websites die dat thema gebruiken kwetsbaar worden voor aanvallen.
 • Gebruik van verouderde technologieën: Sommige thema’s kunnen verouderde technologieën gebruiken die niet meer worden ondersteund, wat kan leiden tot problemen met de prestaties en de compatibiliteit met moderne browsers en apparaten.
 • Dertien in een dozijn: WordPress-thema’s en -templates worden vaak door veel websites gebruikt, waardoor je website er net kan uitzien zoals de site van een ander bedrijf met hetzelfde thema.

Deze templates worden voornamelijk gebruikt wanneer het budget zeer beperkt is, of wanneer iemand niet veel kennis maar net wel voldoende om invulling te geven aan een template.

Maatwerkoplossingen voor WordPress websites op maat betekenen dat de website wordt ontworpen en ontwikkeld om te voldoen aan de specifieke eisen en wensen van de klant. Dit omvat het implementeren van een op maat gemaakte ontwerp, functies en functionaliteiten die zijn afgestemd op de unieke behoeften van de klant.

Maatwerkoplossingen voor Websites op Maat

UX users experience en design

Een belangrijke factor bij een website ontwerpen is gebruiksvriendelijkheid. Het is essentieel dat de website gemakkelijk te navigeren is en de gebruiker snel de gewenste informatie kan vinden. Een gebruiksvriendelijke website kan de gebruikerservaring optimaliseren en de kans vergroten dat bezoekers langer op de website blijven en meer interactie hebben met de inhoud.

Daarnaast is het design van de website een cruciaal onderdeel bij het creëren van een professionele uitstraling. Een aantrekkelijk design kan de bezoekers aantrekken en de branding van de onderneming versterken.

Door gebruik te maken van aangepaste kleuren, lettertypen en afbeeldingen kan de website op maat worden gemaakt, zodat deze aansluit bij de huisstijl en de visie van de onderneming.

maatwerk webdesign met persoonlijke begeleiding

Content Management Systeem en Functionaliteit

Een belangrijk onderdeel van websites op maat is het gebruik van een content management systeem (CMS). Dit systeem maakt het voor de beheerder gemakkelijk om de inhoud van de website te beheren, zonder dat er technische kennis nodig is.

Het CMS biedt de mogelijkheid om pagina’s toe te voegen, te bewerken en te verwijderen. Ook kunnen afbeeldingen, video’s en andere media gemakkelijk worden geüpload en beheerd.

Het gekozen CMS is afhankelijk van de specifieke wensen en eisen van de klant. Er zijn verschillende CMS’en beschikbaar, zoals WordPress, Joomla en Drupal. Het CMS kan worden gepersonaliseerd om aan de specifieke behoeften van de klant te voldoen. Hierbij kan gedacht worden aan de integratie van een kalender, nieuwsbrief, forum en vele andere functies.

Naast het CMS is het belangrijk om aandacht te besteden aan de gewenste functionaliteit en features van de website. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor een webshop, reserveringssysteem of een betaalmodule. Het is belangrijk dat de website de gewenste functionaliteit biedt, zodat de bezoeker gemakkelijk zijn weg kan vinden op de website en de gewenste acties kan ondernemen.

content management systeem en functionaliteit

Welk CMS systeem is beste voor mijn website?

WordPress:

 • Voordelen:
  • Gebruiksvriendelijkheid: WordPress is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te leren, ideaal voor beginners die zelf graag tekst en foto’s beheren op hun site.
  • Grootste gebruikersgemeenschap: WordPress heeft het grootste aantal gebruikers en ontwikkelaars, wat betekent dat er een enorm aantal thema’s, plugins en ondersteunende documentatie beschikbaar is.
  • Flexibiliteit: WordPress kan worden gebruikt voor allerlei soorten websites, van eenvoudige blogs tot complexe webshops.
 • Financieel aspect: WordPress is doorgaans de meest kostenefficiënte optie. Daarnaast zijn er tal van webontwikkelaars en -ontwerpers die gespecialiseerd zijn in WordPress, waardoor de kosten lager liggen.

Joomla

 • Voordelen:
  • Middenniveau complexiteit: Joomla biedt meer complexiteit en functies dan WordPress, waardoor het geschikt is voor middelgrote tot grote websites met geavanceerdere behoeften.
  • Krachtige meertalige ondersteuning: Joomla biedt een ingebouwd meertalig systeem, wat handig is als je een meertalige website nodig hebt.
 • Financieel aspect: Hoewel Joomla gratis is, zijn de kosten voor het maken van een website met Joomla vaak hoger dan die van WordPress. Dit komt voornamelijk door het kleinere ecosysteem van ontwikkelaars en ondersteunende gemeenschap.

Drupal

 • Voordelen:
  • Flexibel en schaalbaar: Drupal is uiterst flexibel en kan worden gebruikt voor zeer complexe websites en grote ondernemingen.
  • Veiligheid: Drupal wordt beschouwd als een van de veiligste CMS-opties vanwege de actieve betrokkenheid bij beveiligingsupdates en audits.
 • Financieel aspect: Drupal kan de duurste optie zijn om een website te laten maken. Het vereist meestal meer technische expertise om aan te passen en te beheren, waardoor de ontwikkelingskosten hoger kunnen zijn.

Conclusie: Als je een eenvoudige tot middelgrote website wilt en op zoek bent naar een kostenefficiënte optie met veel aanpasbaarheid, dan is WordPress het meest interessant. Als je een zeer complexe, schaalbare en veilige website voor een grote onderneming wilt (bijvoorbeeld: datingssites, intranet, grotere corporate websites, etc.), is Drupal de juiste keuze.

Optimalisatie voor Zoekmachines

Het optimaliseren voor zoekmachines is een essentiële stap voor het aantrekken van organisch verkeer. Door gebruik te maken van relevante zoekwoorden en het gebruik van metatags, kan de zichtbaarheid van uw website worden verbeterd.

Het belangrijkste bij het optimaliseren van uw website voor zoekmachines is dat het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Een websitebouwer met expertise in SEO kan u hierbij helpen en ervoor zorgen dat uw website aan alle vereisten voldoet.

Optimalisatie voor Zoekmachines en Online Betalingen

Veelgestelde Vragen over Websites op Maat

1. Wat is een professionele website op maat?

Een professionele website op maat is een website die specifiek is ontworpen en ontwikkeld om te voldoen aan de unieke behoeften van een bedrijf. Het wordt gemaakt door een professionele webdesigner en biedt mogelijkheden om de functionaliteit, het ontwerp en de inhoud aan te passen.

2. Waarom zou ik een website op maat nodig hebben?

Een website op maat biedt vele voordelen ten opzichte van een standaard website. Het is gemaakt om te voldoen aan de specifieke behoeften van een bedrijf, waardoor het kan zorgen voor een betere gebruikerservaring en een hogere conversie. Daarnaast is een op maat gemaakte website uniek en kan het bedrijf zich onderscheiden van de concurrentie.

3. Hoeveel kost het om een website op maat te laten maken?

De kosten van een professionele website op maat variëren afhankelijk van de specifieke behoeften van het bedrijf. Het is het beste om te overleggen met een professionele webdesigner om een gepersonaliseerde webdesign offerte te krijgen.

4. Hoeveel tijd kost het om een website op maat te laten maken?

De tijd die nodig is om een website op maat te laten maken, hangt af van de complexiteit van het project. Het kan variëren van enkele weken tot enkele maanden.

5. Kan ik de inhoud van mijn website op maat zelf beheren?

Ja, met een content management systeem (CMS) kunt u zelf gemakkelijk de inhoud van uw website beheren en bijwerken zonder technische kennis.

Samen je project bespreken? Steeds Vrijblijvend.
 

Gerelateerde artikelen