fbpx

Betaalbare website | 13 Tips voor een goedkope website te laten maken

24/07/2023

Een betaalbare website is essentieel voor zowel startende ondernemers als gevestigde bedrijven met beperkte budgetten. Een professioneel ogende website hoeft namelijk niet duur te zijn. Het vinden van een goedkope websitebouwer kan echter een uitdaging zijn, omdat je niet wilt inboeten op kwaliteit.

Gelukkig zijn er talloze manieren om een goedkope website te laten maken zonder concessies te doen aan de kwaliteit. In dit artikel zullen we 13 waardevolle tips bespreken die je kunnen helpen het bouwen van een goedkope, betaalbare website.

Waarom kiezen voor een betaalbare website?

Als ondernemer wil je een professionele website voor je bedrijf hebben, maar dat hoeft niet altijd duur te zijn. Een betaalbare website kan namelijk net zo effectief zijn als een dure website, maar dan zonder dat het je een vermogen kost.

Daarnaast biedt een betaalbare website ook meer flexibiliteit, omdat het gemakkelijker en goedkoper is om aanpassingen te maken wanneer dat nodig is. Dit betekent dat je de mogelijkheid hebt om je website te blijven ontwikkelen en verbeteren in lijn met de veranderende behoeften van je bedrijf.

Dus waarom zou je meer betalen dan nodig is voor een website als je ook kunt kiezen voor een betaalbare optie? Met de juiste planning en uitvoering kun je een geweldige website laten maken zonder een fortuin kwijt te zijn.

Betaalbare website

Tips voor het vinden van een professioneel webdesign bureau

Wanneer je een goedkope website wilt laten maken, is het vinden van een professioneel en betrouwbaar webdesign bureau van essentieel belang. Hier zijn enkele tips om je te helpen de juiste keuze te maken:

1) Evalueer hun portfolio

Een goed webdesign bureau zal trots zijn op hun werk en een portfolio van hun voltooide projecten hebben. Zorg ervoor dat je hun portfolio bekijkt en beoordeelt of hun stijl en kwaliteit passen bij wat je zoekt voor jouw website. Hierdoor krijg je ook een beter beeld van wat ze wel en niet kunnen produceren.

2) Bekijk online reviews

Lees online reviews van het webdesign bureau dat je overweegt. Dit zal je een goed beeld geven van de ervaringen van klanten met dit bureau. Let op de manier van communiceren, levertijden en de kwaliteit van hun prestaties. Zo kan je een inschatting maken of de werkwijze van het bureau bij jouw wensen past.

3) Zoek specifieke expertise

Een professioneel webdesign bureau heeft vaak behalve webdesign ook veel kennis van andere belangrijke zaken als e-mailmarketing, zoekmachine optimalisatie en online marketing. Kijk of ze deze expertise in huis hebben of voor je kunnen regelen. Je wilt immers dat je website ook qua techniek goed in elkaar zit en goed gevonden wordt.

Door deze tips in acht te nemen, kun je het juiste webdesign bureau vinden wat past bij jouw wensen voor een betaalbare website, zonder in te leveren op kwaliteit en betrouwbaarheid.

Webdesign bureau

Belangrijke aspecten bij het bouwen van een goedkope website

Je wilt een betaalbare website laten maken? Dan zijn er enkele belangrijke technische zaken waarmee je rekening moet houden. Hieronder hebben we enkele van de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij het bouwen van een mooie website.

4) Kies het juiste CMS en webhosting

Bij het bouwen van een website is het belangrijk om het juiste contentmanagementsysteem (CMS) en webhosting te kiezen. Er zijn veel gratis en betaalde opties beschikbaar, maar het is belangrijk om er een te kiezen die aansluit bij jouw behoeften en budget.

Kies voor een open-source CMS systeem. Hiermee kan in principe iedere websitebouwer aan de slag waardoor je nooit vastzit aan een bepaalde webdesigner. Het meest bekende en gebruikte open-source CMS systeem wereldwijd is WordPress.

5) Zorg voor een eigen domeinnaam

Een eigen domeinnaam kan je helpen om je website professioneler te maken en gemakkelijker vindbaar te maken voor zoekmachines. Kies een domeinnaam die relevant is voor je bedrijf en gemakkelijk te onthouden is voor je bezoekers.

6) Goedkope hosting

Heb je een slechts een kleine bedrijfswebsite, dan heb je uiteraard geen dure hosting nodig. Ga voor een goedkoop hostingpakket waardoor je jaarlijks kosten bespaart.

7) Maatwerk vs. thema

Een mooi webdesign kan het verschil maken tussen een professionele website en een amateuristische website. Maatwerk is uiteraard duurder dan een thema kopen en naar je hand zetten. Besteed daarom aandacht aan het kiezen van een geschikt thema en lay-out die past bij de uitstraling van jouw bedrijf.

Een van de meest gekende marktplaatsen voor het kopen van thema’s is Themeforest.

8) Gebruik gratis plugins

Als je een website in WordPress bouwt, heb je toegang tot gigantisch veel gratis plugins. Plugins zijn extra functionaliteit die je kan toevoegen aan je website.

Een voorbeeld van zo’n plugin is bijvoorbeeld een contactformulier, waarmee bezoekers gemakkelijk contact met je kunnen opnemen. Dit kan je gemakkelijk integreren door het gebruik van gratis plugins. Ook plugins zoals Yoast SEO, Rank Math SEO en Contact Form 7 zijn goede opties om te overwegen.

goedkope website maken

Met deze tips kun je een mooie en functionele website laten maken zonder de kosten uit de hand te laten lopen. Denk er wel aan om te kiezen voor een professioneel webdesign bureau en om je website te optimaliseren voor zoekmachines en sociale media om je online aanwezigheid te vergroten.

9) Gebruik gratis hosting en afbeeldingen

Als je budget beperkt is, overweeg dan om gebruik te maken van gratis afbeeldingen (mits je zelf geen foto’s hebt uiteraard). Er zijn verschillende websites die gratis afbeeldingen aanbieden, zoals Unsplash en Pexels.

10) Zorg voor een professioneel webdesign

Een goede eerste indruk is cruciaal voor je website. Zorg daarom voor een mooi webdesign dat past bij je bedrijf en merk. Overweeg om een goedkoop thema te gebruiken of overleg met je webdesign bureau over de opties om een professioneel ontwerp te maken binnen je budget.

11) Maak voldoende pagina’s aan

Zorg ervoor dat je voldoende pagina’s aanmaakt om de belangrijkste informatie over je bedrijf en diensten te communiceren. Denk bijvoorbeeld aan een homepage, over ons-pagina, dienstenpagina en contactpagina.

zoekmachineoptimalisatie

12) Zorg voor zoekmachineoptimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is belangrijk om ervoor te zorgen dat je website gevonden wordt door zoekmachines. Zorg ervoor dat je website is geoptimaliseerd voor zoekwoorden die relevant zijn voor je bedrijf en diensten. Overweeg om een SEO-plugin te gebruiken, zoals Yoast SEO. Hiermee kun je eenvoudig meta descriptions en title tags toevoegen aan je pagina’s.

13)  Zorg voor een sterke online aanwezigheid

Zorg ervoor dat je een sterk online aanwezigheid hebt door middel van sociale media en andere online platforms zoals Yelp, Google maps, Facebook, Linkedin, Gouden Gids, etc. Maak regelmatig posts en deel relevante informatie over je bedrijf en diensten. Hiermee vergroot je de kans dat mensen je website bezoeken en klanten worden.

Door deze tips toe te passen, kun je ervoor zorgen dat je betaalbare website er professioneel uitziet en goed presteert in zoekmachines.

Samen je project bespreken? Steeds Vrijblijvend.
 

Gerelateerde artikelen