fbpx

Website Bouwer: Jouw Digitale Gids

12/12/2023

Of het nu gaat om een klein bedrijf dat zijn markt wil uitbreiden, een freelancer die zijn portfolio wil tonen, of zelfs een individu dat zijn passies of ervaringen wil delen, een website is het digitale visitekaartje dat de wereld laat zien wie je bent en wat je te bieden hebt.

Dit is waar het concept van een ‘websitebouwer’ een gebruiksvriendelijke tool die iedereen in staat stelt om zonder technische kennis een eigen website te creëren – een cruciale rol speelt.

Een websitebouwer is in essentie een platform of software die het ingewikkelde proces van webontwikkeling vertaalt naar een eenvoudig, intuïtief en toegankelijk format.

Met “drag and drop” functionaliteiten, een reeks vooraf ontworpen sjablonen, en een verscheidenheid aan aanpassingsopties, maken deze tools het mogelijk voor iedereen om een professioneel ogende website te bouwen zonder kennis.

Van persoonlijke blogs tot uitgebreide e-commerce sites, de mogelijkheden zijn eindeloos.

In dit artikel duiken we dieper in de wereld van websitebouwers. We verkennen waarom een online aanwezigheid belangrijk is, wat een websitebouwer precies is, en we leggen je uit wanneer je beter toch voor een professionele website kunt kiezen.

Of je nu een beginneling bent op het gebied van webdesign of iemand die op zoek is naar een efficiënte manier om een online platform te creëren, deze gids biedt waardevolle inzichten en tips om je te helpen navigeren in de wereld van websitebouwers.

website bouwer

Waarom een Website Belangrijk is

In het digitale tijdperk is een website maken veel meer dan alleen een online aanwezigheid; het is een essentieel hulpmiddel voor zowel persoonlijke als zakelijke doeleinden. Hieronder volgt een uitwerking van de voordelen van het hebben van een website en hoe verschillende soorten websites kunnen worden ingezet.

Voordelen van het hebben van een website:

 1. Toegankelijkheid en Wereldwijd Bereik: Een website zorgt ervoor dat je of je bedrijf 24/7 toegankelijk is. Dit betekent dat klanten, bezoekers, of volgers op elk moment informatie kunnen vinden, producten kunnen kopen of contact kunnen opnemen.
 2. Professionaliteit en Geloofwaardigheid: In de huidige markt wordt van bedrijven verwacht dat ze online aanwezig zijn. Een goed ontworpen website verhoogt de professionaliteit en geloofwaardigheid van een bedrijf of individu.
 3. Marketing en Branding: Websites bieden een platform voor marketing en branding. Ze stellen bedrijven in staat hun merk te promoten, relaties met klanten op te bouwen en hun verhaal te vertellen.
 4. Data en Klantinzichten: Websites kunnen waardevolle gegevens en inzichten bieden in het gedrag en de voorkeuren van bezoekers, wat kan helpen bij het verbeteren van producten, diensten en marketingstrategieën.
 5. E-commerce Mogelijkheden: Voor bedrijven biedt een website de mogelijkheid om producten of diensten online te verkopen, waardoor ze een breder publiek kunnen bereiken dan met een fysieke winkel.

Voorbeelden van hoe verschillende soorten websites kunnen worden ingezet:

 1. Bedrijfswebsites: Deze websites dienen als het digitale gezicht van een bedrijf. Ze kunnen worden gebruikt om bedrijfsinformatie, nieuws, contactgegevens, en diensten of producten te tonen.
 2. Persoonlijke Blogs: Blogwebsites zijn ideaal voor individuen die hun gedachten, ervaringen, of expertise willen delen. Ze kunnen ook worden gebruikt als een platform voor persoonlijke branding en netwerken.
 3. E-commerce Platforms: Websites die zijn ontworpen voor e-commerce stellen bedrijven in staat om hun producten of diensten online te verkopen. Deze sites bevatten vaak winkelwagentjes, betalingssystemen en inventarisbeheer.
 4. Portfolio Websites: Voor freelancers, kunstenaars, en professionals zijn portfolio websites een manier om hun werk en vaardigheden te tonen aan potentiële klanten of werkgevers.
 5. Educatieve Websites: Deze sites bieden educatief materiaal en kunnen worden gebruikt door onderwijsinstellingen of door individuen die cursussen of workshops aanbieden.
 6. Informatieve Websites: Bedoeld om informatie over specifieke onderwerpen, nieuws, onderzoek of rapporten te verstrekken. Ze zijn vaak gebruikt door non-profitorganisaties, overheidsinstanties, of onderzoeksinstellingen.

websitebouwer

Wat is een Websitebouwer?

Een websitebouwer is een online platform of software die het voor iedereen mogelijk maakt om een website te ontwerpen en te publiceren, zonder de noodzaak van codering of geavanceerde technische vaardigheden.

Deze website tools bieden een reeks van gebruiksvriendelijke functies, zoals slepen-en-neerzetten editors, waardoor gebruikers elementen zoals tekstvakken, afbeeldingen en knoppen eenvoudig op hun webpagina’s kunnen plaatsen en rangschikken.

Hoe Werken Websitebouwers?

 • Sjablonen: Gebruikers kunnen kiezen uit een verscheidenheid van vooraf ontworpen sjablonen die als basis voor hun website dienen. Deze sjablonen zijn vaak aanpasbaar, waardoor gebruikers hun eigen stijl en voorkeuren kunnen toevoegen.
 • Drag-and-Drop Functionaliteit: Hiermee kunnen gebruikers elementen op hun website eenvoudig verplaatsen en rangschikken door ze te slepen waar ze willen.
 • Geïntegreerde Functionaliteiten: De meeste websitebouwers bieden geïntegreerde functies zoals SEO-tools, sociale media-integratie, en e-commerce functionaliteiten.

Vergelijking met Traditionele Webontwikkeling

 • Toegankelijkheid: Traditionele webontwikkeling vereist vaak kennis van programmeertalen zoals HTML, CSS en JavaScript. In tegenstelling hiermee, vereisen websitebouwers weinig tot geen coderingsvaardigheden.
 • Onderhoud: Een traditionel website vereist onderhoud, terwijl websitebouwers deze taak uit handen nemen.
 • Kosten: Websites kunnen duur zijn om te ontwikkelen, terwijl websitebouwers vaak kosteneffectieve of zelfs gratis opties bieden, helaas wel met beperkte mogelijkheden. Daar tegenover staan ook premium abonnementen die wel kunnen oplopen.

Gemak van websitebouwers

 • Toegankelijkheid voor Beginners: Door de eenvoudige interface kunnen ook mensen zonder technische achtergrond een website bouwen.
 • Ondersteuning en Hulpbronnen: Veel websitebouwers bieden tutorials, klantenservice en gemeenschapsforums om gebruikers te helpen bij het bouwen en onderhouden van hun website.

je website bouwen

Kiezen van de Juiste Websitebouwer

Het selecteren van de juiste websitebouwer is een cruciale stap in het proces van het creëren van uw website, omdat elk hun eigen sterke punten en doelpubliek hebben.

Hier zijn enkele belangrijke factoren om te overwegen en een korte bespreking van enkele populaire websitebouwers.

 1. Kosten: Vergelijk de prijsplannen van verschillende bouwers. Sommige bieden gratis basispakketten aan, terwijl anderen kosten voor extra functies zoals e-commerce of geavanceerde SEO.
 2. Functies en Functionaliteit: Beoordeel welke functies u nodig heeft. Denk aan e-commerce mogelijkheden, SEO-tools, responsieve ontwerpen, en integratie met sociale media.
 3. Gebruiksgemak: Kies een platform dat gebruiksvriendelijk is. Vooral als u niet technisch onderlegd bent, is een eenvoudige, intuïtieve interface belangrijk.
 4. Aanpassingsmogelijkheden: Overweeg hoeveel vrijheid u heeft om uw website aan te passen. Kunt u gemakkelijk kleuren, lettertypen en lay-outs wijzigen?
 5. Ondersteuning en Bronnen: Kijk naar het niveau van klantondersteuning en de beschikbaarheid van leermiddelen of gemeenschapsforums.

Populaire Websitebouwers

 1. WordPress: Zeer populair, biedt flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden, maar enige technische kennis is meestal wel vereist.
 2. Wix: Bekend om zijn drag-and-drop functionaliteit. Ideaal voor beginners, met veel sjablonen en goede ondersteuning.
 3. Joomla: Een sterke optie voor degenen met enige technische vaardigheden. Het biedt flexibiliteit en veel aanpassingsopties.
 4. Squarespace: Bekend om zijn strakke en professionele ontwerpen. Goed voor kunstenaars en fotografen, en biedt sterke e-commerce mogelijkheden.
 5. Shopify: Uitstekend voor e-commerce websites. Het biedt een scala aan winkelgerichte functies en integraties.
 6. JouwWeb: Een eenvoudige, gebruiksvriendelijke optie, vooral populair in Nederland en België. Geschikt voor kleinere websites en ondernemers.

website bouwer SEO

SEO in Websitebouwers vs. Professionele SEO

Op vlak van zoekmachine optimalisatie zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden:

Overzicht van SEO in Websitebouwers

 • Geïntegreerde SEO-Tools: De meeste moderne websitebouwers bieden geïntegreerde SEO-tools aan, waarmee gebruikers basis SEO-taken kunnen uitvoeren, zoals het aanpassen van titeltags, meta-beschrijvingen en alt-teksten voor afbeeldingen.
 • Beperkingen: Hoewel deze tools nuttig zijn voor basis SEO-strategieën, missen ze vaak de geavanceerde functies die nodig zijn voor een SEO-strategie.

SEO Toegepast door een Professional

 • Geavanceerde Strategieën: Een SEO-professional kan geavanceerde tactieken toepassen, zoals diepgaande trefwoordanalyse, backlinking strategieën, en technische SEO-optimalisaties.
 • Voortdurende Optimalisatie: SEO is een voortdurend proces. Professionals kunnen voortdurend aanpassingen en verbeteringen doorvoeren, terwijl de tools in websitebouwers vaak een ‘set-and-forget’ benadering hebben.
 • Maatwerk en Expertise: Een SEO-specialist kan een op maat gemaakte strategie ontwikkelen die specifiek op uw bedrijf is afgestemd, iets wat geautomatiseerde tools niet kunnen bieden.

Google Webdesign: Het ideale hulpmiddel voor website-creatie?

Een “Websitebouwer” vs. een “Professionele Website Bouwer”

Wanneer Kiezen voor een Drag-and-Drop Websitebouwer

 • Budgetvriendelijk: Als uw budget beperkt is, bieden deze tools een kosteneffectieve oplossing.
 • Snelle Oplossing: Wanneer u snel online moet zijn, bieden websitebouwers een snelle manier om een website te lanceren.

Wanneer Kiezen voor een Professionele Webontwikkelaar en SEO-Specialist

 • Gepersonaliseerd Ontwerp: Als u een uniek en op maat gemaakt ontwerp wilt dat zich onderscheidt van sjabloonontwerpen.
 • Geavanceerde SEO: Voor een uitgebreide SEO-strategie die verder gaat dan de basis, is een professional de beste keuze.
 • Technische Expertise: Als uw website specifieke technische vereisten heeft of geavanceerde integraties nodig heeft.

Bronnen

Voor deze gids over websitebouwers en het onderhouden van websites zijn verschillende bronnen geraadpleegd. Hieronder vindt u een lijst van nuttige links voor lezers die meer informatie willen over de besproken onderwerpen:

 1. WordPress.org: WordPress Support
 2. Wix Help Center: Wix.com Support
 3. Joomla Documentation: Joomla! Documentation
 4. Squarespace Help Center: Squarespace Support
 5. Shopify Help Center: Shopify Support
 6. JouwWeb Support: JouwWeb Help Center
 7. SEO Basics: Moz Beginner’s Guide to SEO
 8. Website Onderhoud Tips: HubSpot Blog

De Stappen naar Jouw Eigen Betaalbare Website Op Maat in Wordress?

 1. Stap 1: Contacteer Onze Experts: Begin je reis door contact op te nemen met onze ervaren website bouwers. Wij zijn hier om jouw visie werkelijkheid te maken.
 2. Stap 2: Ontdek Onze Diensten: Verken de diverse diensten die we aanbieden, waaronder website bouw, webshops, SEO-ondersteuning en meer.
 3. Stap 3: Kies Voor Unieke Webdesigns: Laat je inspireren door ons portfolio van unieke webdesigns die passen bij jouw merk.
 4. Stap 4: Lees Onze Reviews: Ontdek hoe tevreden klanten profiteren van onze diensten. Hun succesverhalen spreken voor zich.
 5. Stap 5: Vraag een Offerte Aan: Als je klaar bent om te beginnen, vraag dan een offerte aan en laat ons je digitale reis starten.

Contacteer ons vrijblijvend!

drag and drop website builders

FAQ

Hoeveel Kost Het Om Een Website Te Bouwen Met Een Websitebouwer?

De kosten kunnen variëren afhankelijk van de gekozen websitebouwer en het pakket.

Veel websitebouwers bieden een gratis basisversie, maar deze kan beperkt zijn in functies en mogelijkheden. Betaalde abonnementen kunnen variëren van enkele euro’s tot tientallen euro’s per maand, afhankelijk van de benodigde functies zoals e-commerce integratie, aangepaste domeinnamen en geavanceerde SEO-tools.

Is Technische Kennis Vereist Om Een Website Te Bouwen Met Een Websitebouwer?

Nee, technische kennis is meestal niet vereist. De meeste websitebouwers zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak en zijn toegankelijk voor gebruikers zonder technische achtergrond. Ze bieden vaak een intuïtieve drag-and-drop interface, vooraf ontworpen sjablonen, en duidelijke instructies.

Hoe Lang Duurt Het Om Een Website Te Bouwen Met Een Websitebouwer?

De tijd om een website te bouwen kan variëren, maar veel gebruikers kunnen binnen enkele uren tot een paar dagen een basiswebsite opzetten.

De duur hangt af van de complexiteit van de website en de hoeveelheid inhoud die moet worden toegevoegd. Een eenvoudige persoonlijke blog kan bijvoorbeeld in een paar uur klaar zijn, terwijl een meer uitgebreide zakelijke website enkele dagen tot weken kan vergen.

Zijn Websites Gemaakt Met Websitebouwers Mobielvriendelijk?

De meeste moderne websitebouwers bieden responsive sjablonen, wat betekent dat de websites die ermee worden gemaakt automatisch worden geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

Dit is essentieel, aangezien een groot deel van het internetverkeer tegenwoordig afkomstig is van mobiele gebruikers. Het is echter altijd goed om dit te controleren en te testen hoe uw website eruitziet op verschillende apparaten.

Samen je project bespreken? Steeds Vrijblijvend.
 

Gerelateerde artikelen