fbpx

Professionele Webshop Laten Maken – Expert in WordPress Webshops

24/07/2023

Wilt u een professionele webshop laten maken? Welkom bij ons artikel over het laten maken van een professionele webshop.

Of je nu een kleine of grote webshop wilt, wij zorgen voor de beste kwaliteit en maken een webshop die past bij jouw wensen en behoeften.

Een webshop laten maken kan een uitdagende en tijdrovende taak zijn, maar met onze ervaring en expertise, maken wij het proces eenvoudig en gemakkelijk voor jou. Wij nemen jouw wensen en ideeën serieus en werken samen met jou om de perfecte webshop te creëren.

Het hebben van een professionele webshop is van groot belang voor het succes van je online aanwezigheid en we zullen ervoor zorgen dat jouw webshop voldoet aan alle belangrijke kenmerken van een succesvolle webshop.

Webshop laten maken door professionals

Het laten maken van een professionele webshop biedt vele voordelen. Zo kun je eenvoudig je eigen webshop lanceren zonder daar zelf veel tijd en energie in te steken. Daarnaast zorgt een professioneel ontwikkelde webshop voor een prettige gebruikerservaring en is het essentieel voor het behalen van online succes.

Wanneer je je eigen webshop laat maken, kun je erop vertrouwen dat deze voldoet aan de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van e-commerce. Zo ben je verzekerd van een webshop met een responsive design, zodat je ook mobiele gebruikers optimaal bedient.

Een professionele webshop is daarnaast voorzien van essentiële functies die nodig zijn voor een prettige gebruikerservaring. Denk hierbij aan een overzichtelijke navigatiestructuur, een gebruiksvriendelijke checkout en de mogelijkheid om veilig online te betalen.

webshop laten maken

Belangrijke kenmerken van een succesvolle webshop

Het hebben van een webshop gaat niet alleen om het hebben van een online aanwezigheid. Het gaat om het hebben van een succesvolle webshop. Een succesvolle webshop moet voldoen aan bepaalde eisen om de verkoop te stimuleren en klanten te behouden. Hieronder vindt u enkele belangrijke kenmerken van een succesvolle webshop:

Essentiële functies Professioneel design
Productcatalogus en zoekfunctionaliteit Een webshop die zich aanpast aan verschillende apparaten en schermgroottes
Een gemakkelijke check-out Snel laden van pagina’s
Veilige betaalmogelijkheden Navigatie die gemakkelijk te begrijpen is

Een webshop met deze essentiële functies zal een prettige gebruikerservaring bieden voor klanten en hen aanmoedigen om terug te keren voor meer aankopen. Daarnaast is een responsive design cruciaal, omdat steeds meer klanten via hun mobiele apparaten online shoppen. Als uw webshop niet goed presteert op mobiele apparaten, kunt u inkomsten mislopen.

Naast de bovengenoemde kenmerken zijn er nog andere aspecten die kunnen bijdragen aan het succes van uw webshop. Dit omvat bijvoorbeeld het aanbieden van goede klantenservice, het hebben van een overzichtelijke productpagina en de mogelijkheid voor gebruikers om een account aan te maken.

succesvolle webshop

Hoeveel producten kun je verkopen in je webshop?

Een veelgestelde vraag is hoeveel producten je kunt verkopen in je webshop. Het antwoord is simpel: er is geen limiet. Of je nou 10 of 1.000 producten wilt verkopen, het is allemaal mogelijk met een professionele webshop.

Online winkelen wordt steeds populairder en het aantal webshops groeit dan ook gestaag. Door je producten online te verkopen, bereik je een veel groter publiek dan alleen in je fysieke winkel. Het is de perfecte manier om je omzet te vergroten en nieuwe klanten aan te trekken.

Bij het maken van je webshop zorgen wij ervoor dat de capaciteit van je webshop geschikt is voor het aantal producten dat je wilt verkopen. Daarnaast bieden wij oplossingen om het beheer van je producten gemakkelijker te maken, bijvoorbeeld met een productbeheersysteem en verschillende filters voor je klanten.

Met een professionele webshop is het dus mogelijk om onbeperkt producten te verkopen en je online aanwezigheid te vergroten.

Webshop met onbeperkt aantal producten

Integratie van je fysieke winkel met je webshop

Als je een fysieke winkel hebt en je wilt je bereik vergroten, dan kan het integreren van je fysieke winkel met je webshop een slimme zet zijn. Door je fysieke winkel te koppelen aan je webshop, kun je niet alleen fysieke producten verkopen, maar ook digitale producten.

Dit vergroot je bereik en maakt het mogelijk om ook klanten te bedienen die niet in de buurt van je fysieke winkel wonen. Je kunt bijvoorbeeld je producten online verkopen en laten bezorgen, waardoor je potentiële klanten uit het hele land kunt bereiken.

Voordelen van het integreren van je fysieke winkel met je webshop:
1. Vergroting van het bereik
2. Mogelijkheid om zowel fysieke als digitale producten te verkopen
3. Potentieel voor meer verkoop en winst

Door je fysieke winkel te koppelen aan je webshop, kun je ook profiteren van synergie-effecten. Bijvoorbeeld door je klanten in de winkel te laten weten dat je ook online verkoopt. Dit kan leiden tot meer verkoop en winst.

webshop laten maken

Webshop laten maken met eigen domeinnaam

Een belangrijk aspect van het laten maken van een professionele webshop is het hebben van een eigen domeinnaam. Hiermee maak je jouw webshop herkenbaar en gemakkelijk vindbaar voor jouw klanten.

Wij begrijpen het belang van een unieke en gepersonaliseerde domeinnaam voor jouw webshop. Daarom bieden wij de mogelijkheid om een domeinnaam te registreren en te koppelen aan jouw webshop. Zo wordt jouw webshop direct herkenbaar en gemakkelijk bereikbaar voor jouw klanten.

Ons team zal jou begeleiden bij het kiezen van de juiste domeinnaam voor jouw webshop en wij zorgen voor de technische koppeling tussen jouw webshop en de domeinnaam.

Webshop laten maken met eigen domeinnaam

Let op: zorg ervoor dat jouw gekozen domeinnaam beschikbaar is en dat je deze registreert voordat deze door iemand anders wordt gebruikt.

20 waardevolle tips om met online marketing je webshop te promoten

 1. Zoekmachineoptimalisatie (SEO): SEO is het proces van het optimaliseren van je webshop en inhoud om hoger te scoren in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Door relevante zoekwoorden te gebruiken, hoogwaardige inhoud te creëren en backlinks te verkrijgen, kun je meer organisch verkeer naar je webshop leiden.
 2. Contentmarketing: Contentmarketing omvat het creëren en delen van waardevolle inhoud, zoals blogposts, artikelen, video’s en infographics, om interesse te wekken bij je doelgroep en hun vertrouwen te winnen. Goede content kan ook helpen om je positie als een autoriteit op jouw vakgebied te versterken.
 3. Betaalde advertenties: Met online advertenties kun je je webshop direct onder de aandacht van je doelgroep brengen. Populaire platformen voor betaalde advertenties zijn onder meer Google Ads (voor zoekadvertenties), sociale media-advertenties op platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn, en display-advertenties op relevante websites.
 4. Sociale media marketing: Door actief te zijn op sociale media kun je je webshop promoten, sales funnels bouwen, betrokkenheid opbouwen met je doelgroep, en zelfs directe verkopen genereren. Kies de platforms die het meest relevant zijn voor je doelgroep en de aard van je producten.
 5. E-mailmarketing: E-mailmarketing is een krachtige manier om je klanten op de hoogte te houden van aanbiedingen, nieuwe producten en updates. Zorg ervoor dat je waardevolle en relevante inhoud levert om de betrokkenheid van je abonnees te vergroten.
 6. Affiliate marketing: Met affiliate marketing kun je anderen, zoals influencers of contentmakers, belonen voor het promoten van jouw producten of webshop. Zij krijgen een commissie voor elke verkoop die via hun unieke affiliatelink wordt gegenereerd.
 7. Influencer marketing: Door samen te werken met influencers die een grote en betrokken volgersgroep hebben, kun je je webshop bij een breder publiek onder de aandacht brengen en geloofwaardigheid opbouwen.
 8. Klantrecensies en getuigenissen: Positieve klantrecensies en getuigenissen kunnen potentiële klanten helpen vertrouwen te hebben in je webshop en producten. Zorg ervoor dat je een platform hebt waar klanten hun ervaringen kunnen delen en lees hoe je omgaat met negatieve feedback.
 9. Retargeting: Retargeting-advertenties stellen je in staat om advertenties te tonen aan mensen die eerder je webshop hebben bezocht maar nog geen aankoop hebben gedaan. Dit kan helpen om verlaten winkelwagentjes te verminderen en conversies te verhogen.
 10. Vergelijkingssites: Vergelijkingssites bieden gebruikers de mogelijkheid om producten of diensten van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken op basis van prijs, functies, kwaliteit en andere criteria. Als webshop kun je jouw producten vermelden op relevante vergelijkingssites om meer zichtbaarheid te krijgen bij mensen die op zoek zijn naar specifieke producten of deals.
 11. Google Shopping: Google Shopping is een gespecialiseerde zoekfunctie van Google waarmee gebruikers producten kunnen vergelijken en direct kunnen kopen via Google. Door je producten te uploaden naar Google Merchant Center en Google Shopping-campagnes te maken, kun je jouw producten tonen aan mensen die actief op zoek zijn naar wat je aanbiedt.
 12. Bol.com: Bol.com is een van de grootste online retailers in Nederland en België. Door je producten op Bol.com aan te bieden, vergroot je je bereik en kun je gebruikmaken van het bestaande klantenbestand van de marktplaats.
 13. Amazon: Amazon is een van de grootste marktplaatsen ter wereld en biedt verkopers toegang tot een enorm internationaal klantenbestand. Als je internationaal wilt verkopen, kan het toevoegen van je producten aan Amazon een slimme zet zijn.
 14. eBay: eBay is een wereldwijde online veiling- en verkoopwebsite waar je nieuwe en gebruikte producten kunt kopen en verkopen. Het kan een goede plek zijn om unieke items of tweedehands producten te verkopen.
 15. Etsy: Etsy is een populaire marktplaats voor handgemaakte en vintage producten. Als je ambachtelijke of unieke producten aanbiedt, kan Etsy een geschikt platform zijn om je doelgroep te bereiken.
 16. Marktplaats (Nederland): Marktplaats is een bekende online marktplaats in Nederland waar je nieuwe en gebruikte producten kunt kopen en verkopen. Het is vooral handig voor het verkopen van tweedehands goederen.
 17. Facebook Marketplace: Facebook Marketplace is een plek binnen Facebook waar je producten kunt kopen en verkopen. Het is toegankelijk voor lokale kopers en verkopers en kan vooral nuttig zijn voor het bereiken van een lokaal publiek.
 18. Foursquare: Foursquare is oorspronkelijk bekend als een locatiegebaseerd sociaal netwerk. Swarm is een aanvullende app van Foursquare die gebruikers in staat stelt om in te checken op locaties. Hoewel Foursquare en Swarm meer gericht zijn op locatiegebaseerde informatie en sociale interacties, kunnen ze in sommige gevallen ook worden gebruikt voor lokale bedrijfspromotie.
 19. Tweedehands.be is een populaire Belgische online marktplaats waar mensen tweedehands en nieuwe producten kunnen kopen en verkopen. Als je in België actief bent en je producten aan een Belgisch publiek wilt aanbieden, is het toevoegen van je webshop aan Tweedehands.be een uitstekende marketingoptie.
 20. Converteer anonieme websitebezoekers: vooral interessant als je een webshop hebt in een B2B-segment. Ontdek hoe je de bezoekers van je zakelijke website kunt identificeren via premium tools om zo je salesfunnel uit te breiden om meer en waardevollere leads te genereren dan je concurrenten.

Het is belangrijk om een goed uitgebalanceerde marketingstrategie te hebben en te experimenteren met verschillende kanalen om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw specifieke webshop en doelgroep.

zoekmachineoptimalisatie

Het juiste e-commerce CMS systeem kiezen voor je webshop

Er zijn verschillende Content Management Systemen (CMS) die kunnen worden gebruikt om webshops mee te bouwen. Elk CMS heeft zijn eigen kenmerken, voor- en nadelen, en het ‘beste’ CMS hangt af van de specifieke behoeften en vereisten van jouw webshop. Hier zijn enkele populaire CMS-systemen voor het bouwen van webshops:

 1. WooCommerce: WooCommerce is een krachtige e-commerceplugin voor WordPress, WooCommerce is een van de meest gebruikte CMS-platforms ter wereld. Het stelt je in staat om een volledig uitgeruste webshop te creëren met tal van aanpassingsmogelijkheden en een uitgebreid ecosysteem van plugins en thema’s.
 2. Shopify: Shopify is een toegewijd e-commerceplatform dat is ontworpen om webshops te bouwen en te beheren. Het is gebruiksvriendelijk, heeft veel ingebouwde functies en biedt verschillende sjablonen om uit te kiezen. Shopify zorgt voor hosting, beveiliging en technische aspecten van je webshop, zodat je je kunt concentreren op het runnen van je bedrijf.
 3. Magento: Magento is een uitgebreid open-source e-commerceplatform met krachtige functies en aanpassingsmogelijkheden. Het is ideaal voor grote en complexe webshops, maar vereist vaak meer technische expertise en resources in vergelijking met andere CMS-opties.
 4. BigCommerce: BigCommerce is een cloudgebaseerd e-commerceplatform dat uitstekende schaalbaarheid en prestaties biedt. Het heeft veel ingebouwde functies en is geschikt voor zowel kleine als grote webshops.
 5. PrestaShop: PrestaShop is een gratis open-source e-commerceplatform dat een breed scala aan functies biedt en relatief gemakkelijk te gebruiken is. Het heeft een actieve gemeenschap van ontwikkelaars en biedt tal van modules en sjablonen om je webshop aan te passen.
 6. OpenCart: OpenCart is een lichtgewicht en eenvoudig te gebruiken open-source e-commerceplatform. Het is ideaal voor kleine tot middelgrote webshops en biedt een scala aan extensies om je functionaliteit uit te breiden.

Welk CMS systeem is het beste voor webshops?

Het “beste” CMS voor jouw webshop hangt af van verschillende factoren, waaronder het type producten dat je verkoopt, de grootte van je webshop, je budget, technische vaardigheden en het gewenste niveau van aanpassing.

Als je op zoek bent naar een gebruikersvriendelijke optie met veel aanpassingsmogelijkheden, is WooCommerce of Shopify mogelijk een goede keuze.

Als je een grotere en complexere webshop hebt (dus vaak ook in een duurdere prijsklasse), kan Magento of PrestaShop meer geschikt zijn. Het is raadzaam om onderzoek te doen, demo’s te proberen en, indien mogelijk, advies in te winnen bij experts voordat je een definitieve beslissing neemt.

Bij RegioWebsites werken we voornamelijk met WooCommerce.

Veelgestelde vragen over het laten maken van een webshop

Wanneer je overweegt om een webshop te laten maken, kunnen er veel vragen ontstaan. In deze sectie geven we antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Kan ik eerst een website laten ontwikkelen en daarna een webshop toevoegen?

Ja, uiteraard kan dat. Een website maken doen we met WordPress. We kunnen dus eerst een klassieke website ontwikkelen en achteraf een e-commerce oplossing zoals WooCoomerce toevoegen.

Hoeveel kost het laten maken van een webshop?

De kosten voor het laten maken van een webshop variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het ontwerp, de functionaliteiten en het aantal producten dat je wilt verkopen. Bij ons kun je een offerte aanvragen en we zullen je een duidelijk en transparant prijsvoorstel doen.

Hoe lang duurt het om een webshop te laten maken?

De tijd die nodig is om een webshop te laten maken, hangt af van de grootte en complexiteit van het project. Een simpele webshop kan binnen enkele weken worden opgeleverd, terwijl een grotere en meer geavanceerde webshop meer tijd kan vergen. We zullen je altijd inzicht geven in de benodigde tijd en houden je gedurende het proces op de hoogte van de voortgang.

Hoe kan ik nieuwe klanten aantrekken met mijn webshop?

Een goede manier om nieuwe klanten aan te trekken met je webshop is door gebruik te maken van online marketingkanalen, zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO), adverteren via Google Ads en social media marketing. We kunnen je adviseren bij een online marketing strategie en bij bepaalde aspecten van het uitvoeren hiervan.

Kan ik zelf producten toevoegen aan mijn webshop?

Ja, het is mogelijk om zelf producten toe te voegen aan je webshop. We zorgen ervoor dat je een gebruiksvriendelijk content management systeem ontvangt, waarmee je zelf producten kunt toevoegen, prijzen kunt wijzigen en productinformatie kunt aanpassen.

Hoe zit het met de hosting van mijn webshop?

Wij bieden ook hosting aan voor jouw webshop, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de technische aspecten. We zorgen voor een veilige en betrouwbare hostingomgeving, zodat jouw webshop altijd beschikbaar is voor je klanten.

Kan ik mijn webshop later nog uitbreiden?

Ja, het is zeker mogelijk om je webshop later nog uit te breiden met nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden. We zullen altijd zorgen voor een schaalbare oplossing, zodat je webshop kan meegroeien met jouw bedrijf en wensen.

Samen je project bespreken? Steeds Vrijblijvend.
 

Gerelateerde artikelen