fbpx

WooCommerce Expertise: Wat Is Het? Hoe Werkt Het? Waarom Heb Ik Het Nodig?

08/08/2023

In dit artikel introduceren we WooCommerce en leggen we uit wat het is, hoe het werkt en waarom je het nodig hebt voor succesvolle e-commerce webshop.

Wat is WooCommerce?

Als je een WordPress-webshop hebt of overweegt er een op te zetten, heb je waarschijnlijk al gehoord van WooCommerce. Maar wat is het nu eigenlijk?

WooCommerce is een open source software die speciaal ontworpen is voor e-commerce. Het is een plugin die naadloos geïntegreerd kan worden met WordPress, waardoor je een krachtige webshop kunt opzetten. Het mooie van WooCommerce is dat het gratis is en heel makkelijk te installeren en te gebruiken is.

Als je nog geen WordPress-website hebt, hoef je je geen zorgen te maken. Bij het maken van een nieuwe WordPress website kun je ervoor kiezen om WooCommerce meteen te installeren. Als je al een WordPress website hebt, kun je WooCommerce gewoon toevoegen als een nieuwe plugin.

Een van de grootste voordelen van WooCommerce is dat er heel veel mogelijkheden zijn om je webshop aan te passen en te personaliseren. Er zijn duizenden gratis en betaalde thema’s beschikbaar,  of je kunt ook kiezen voor WordPress webdesign op maat waardoor je de look en feel van je webshop helemaal naar wens kunt maken. Ook zijn er diverse plugins en extensies beschikbaar om extra functionaliteiten aan je webshop toe te voegen, zoals betalingsmogelijkheden, verzendopties, belastingregels en nog veel meer.

Voordelen van WooCommerce Nadelen van WooCommerce
 • Gratis en open source
 • Geïntegreerd met WordPress
 • Heel makkelijk te gebruiken
 • Veel gratis en betaalde thema’s beschikbaar
 • Diverse plugins en extensies beschikbaar
 • Extra plugins nodig voor sommige functionaliteiten
 • Geen ingebouwde SEO-optimalisatie
 • Kan traag worden bij grote webshops

Al met al is WooCommerce een uitstekende keuze als je een professionele webshop wilt opzetten en beheren. Het is makkelijk te gebruiken en aan te passen, waardoor je de webshop helemaal naar wens kunt maken. En omdat het een open source software is, is het volledig aanpasbaar en kun je erop vertrouwen dat het altijd up-to-date is.

woocommerce

Hoe werkt WooCommerce?

Om te beginnen moet je dus eerst een website laten maken vooraleer je kan starten met Woocommerce.

Nadat u webhosting heeft opgezet en u WordPress heeft geïnstalleerd, kunt u WooCommerce in uw WordPress omgeving integreren door de plugin te downloaden van de officiële WooCommerce website. Installeer vervolgens de plugin in uw WordPress dashboard en activeer deze. Dit is de eenvoudigste manier om uw WooCommerce webshop te starten.

Na het integreren van WooCommerce in uw WordPress omgeving, bent u klaar om te beginnen met het toevoegen van producten aan uw webshop. Dit kunt u doen door het productmenu in uw WooCommerce dashboard te openen en ‘Product toevoegen’ te selecteren. Hier kunt u uw producten beschrijven, belastingen instellen en eventuele affiliate items toevoegen.

Het is ook raadzaam om aan uw WooCommerce site een SSL-certificaat toe te voegen om de veiligheid van uw webshop te waarborgen. U kunt automatische back-ups instellen om ervoor te zorgen dat u de wijzigingen in uw WooCommerce webshop niet verliest. Zorg ervoor dat u wijzigingen telkens opslaat voordat u uw WooCommerce dashboard verlaat.

woocommerce

WooCommerce biedt uitgebreide opties voor het beheren van uw online winkel. Van producten en verzending tot betalingen en beveiliging, er zijn veel aanpassingen mogelijk die u kunt maken om uw webshop te optimaliseren en aan te passen aan uw zakelijke behoeften. Het is belangrijk om te onthouden dat WooCommerce een open-source oplossing is en er veel bronnen beschikbaar zijn om u te helpen bij het opzetten en beheren van uw webshop.

Waarom heb ik WooCommerce nodig?

Als je een succesvolle e-commerce wilt runnen, is WooCommerce een goede oplossing. Het biedt tal van voordelen, waaronder:

 • Een breed scala aan aanpasbare functies en tools om je webshop te beheren en optimaliseren.
 • Ontelbare thema’s om je webshop een professionele uitstraling te geven, of kies voor betaalbaar maatwerk design
 • Speciale hostingpakketten die zijn geoptimaliseerd voor WooCommerce-websites om de prestaties en snelheid te verbeteren.

Met WooCommerce kun je niet alleen fysieke producten verkopen, maar ook digitale producten en producten met meerdere variaties (denk bijvoorbeeld aan producten waarbij de prijs verschilt in het weekend en tijdens weekdagen). Bovendien biedt WooCommerce een breed scala aan betalings- en verzendopties om je klanten een naadloze winkelervaring te bieden. En met regelmatige automatische updates biedt WooCommerce ook een veilige en betrouwbare oplossing voor het beheren van je webshop.

WooCommerce

Meerdere talen en valuta in WooCommerce

Om een breder publiek te bereiken met je WooCommerce webshop, is het belangrijk om deze beschikbaar te maken in meerdere talen en valuta. Hierdoor kunnen bezoekers uit verschillende landen je webshop beter begrijpen en zich meer op hun gemak voelen bij een aankoop.

Een handige manier om meerdere talen toe te voegen aan je WooCommerce webshop is door het gebruik van een plugin zoals WPML, Polylang, Gtranslate of Weglot. Deze plugins maken het mogelijk om eenvoudig verschillende vertalingen van je teksten en pagina’s toe te voegen en te beheren. Hierdoor kun je makkelijk je webshop beschikbaar maken in verschillende talen.

Als het gaat om meerdere valuta, kun je deze toevoegen door middel van een WooCommerce extension. Hiermee kun je bezoekers in staat stellen om productprijzen te zien en betalingen te doen in hun eigen valuta. Dit maakt het voor hen makkelijker om te betalen zonder zich zorgen te maken over wisselkoersen en bijkomende kosten.

Het is ook belangrijk om te zorgen voor duidelijke en consistente product variaties in elke taal waarin je webshop beschikbaar is. Zorg er tevens voor dat de URL van je webshop in elke taal het juiste trefwoord bevat en gemakkelijk te begrijpen is. Dit helpt niet alleen bij SEO, maar maakt het ook makkelijker voor bezoekers om de juiste pagina te vinden.

woocommerce multilingual

Verzendopties in WooCommerce

Als het gaat om e-commerce, is de verzending een kritieke component die niet mag worden verwaarloosd. Daarom biedt WooCommerce uitgebreide verzendopties waarmee je de verzending van je producten kunt beheren op een manier die past bij de behoeften van je klanten.

Om te beginnen, moet je je verzendopties configureren in de WooCommerce-instellingen. Je kunt verschillende verzendmethoden toevoegen, zoals standaardverzending, lokale afhalen of zelfs bezorging op dezelfde dag, afhankelijk van je producten en het gebied waarin je actief bent.

Een andere handige functie is het toevoegen van verzendklassen. Als je bijvoorbeeld verschillende soorten producten verkoopt, zoals zware en lichte items, kun je verschillende verzendklassen aanmaken en daar de relevante producten aan toewijzen. Dit maakt het mogelijk om verschillende verzendmethoden en -kosten toe te passen op basis van de unieke eigenschappen van elk product.

Verzendopties in WooCommerce

WooCommerce biedt ook de mogelijkheid om specifieke verzendzones aan te maken op basis van locatie. Hierdoor kun je verzendmethoden en -tarieven aanpassen voor bepaalde regio’s, zodat je klanten altijd de meest geschikte verzendoptie krijgen aangeboden op basis van hun locatie.

Je kunt ook de bezorging bijhouden met behulp van trackingnummers en de status van bestellingen bijwerken zodra ze zijn verzonden. Dit zorgt voor een naadloze en transparante verzendervaring voor je klanten.

Verzending is een cruciale factor bij het runnen van een e-commerce bedrijf en met de uitgebreide verzendopties van WooCommerce kun je vertrouwen op een naadloze verzendervaring voor jou en je klanten. De belangrijkste koerierdiensten bieden zelfs plug and play integraties voor je WooCommerce webshop. Bekijk hiervoor vooral de plugin van Sendcloud.

WooCommerce voor digitale producten

Als u digitale producten zoals ebooks, muziek of software wilt verkopen, is WooCommerce een uitstekende keuze voor uw online winkel. Met WooCommerce kunt u digitale downloads aanbieden aan klanten over de hele wereld.

Om digitale producten toe te voegen in WooCommerce, moet u ze eerst uploaden naar uw winkel. Dit kan eenvoudig worden gedaan door naar de productpagina te gaan en op ‘Product toevoegen’ te klikken. Selecteer vervolgens ‘Downloadbaar’ en upload uw digitale bestanden.

U kunt ook productvariaties maken om verschillende versies of formaten van uw digitale producten aan te bieden. Hiervoor kunt u de opties “Attributen” en “Variatie” gebruiken in de productpagina.

Zorg ervoor dat uw digitale producten goed zijn beveiligd om illegale downloads te voorkomen. Gebruik SSL-certificaten om uw website te beveiligen en verifieer betalingen voordat u downloadlinks verstuurt.

Bovendien is het aanpassen van de URL-structuur van uw winkel een goed idee als u meerdere talen ondersteunt. Hiermee kunnen klanten gemakkelijk het gewenste product vinden in hun eigen taal. Pas simpelweg de slug aan voor elke taal, bijvoorbeeld: ‘example.com/en/product’ voor Engelse producten en ‘example.com/nl/product’ voor Nederlandse producten.

Als u ook fysieke producten verkoopt, kunt u beide soorten producten in dezelfde winkel verkopen. Gebruik de juiste categorieën en tags om uw producten te organiseren en klanten kunnen gemakkelijk navigeren tussen de digitale en fysieke producten.

WooCommerce voor digitale producten

WooCommerce voor fysieke producten

Als u fysieke producten verkoopt via uw WooCommerce webshop, moet u zorgen voor een goede inventarisbeheer. In WooCommerce is het eenvoudig om producten te beheren en voorraadniveaus bij te houden. U kunt ook productvariaties aanmaken, zoals verschillende maten of kleuren, om het voor klanten gemakkelijker te maken om te vinden wat ze zoeken.

Wanneer een bestelling binnenkomt, kunt u de status van de bestelling bijhouden en de klant op de hoogte houden van de voortgang van de bestelling. U kunt verschillende verzendmethoden aanbieden en ervoor zorgen dat de verzendkosten automatisch worden berekend op basis van het gewicht of de grootte van het product.

Om ervoor te zorgen dat klanten veilig en gemakkelijk kunnen betalen, biedt WooCommerce integratie met verschillende betalingsproviders. Met de betalingsgateway van Mollie kunt u bijvoorbeeld betalingen accepteren via verschillende kanalen, zoals iDEAL, creditcard en PayPal. Dit biedt klanten meer flexibiliteit en vertrouwen in uw webshop.

WooCommerce voor fysieke producten

WooCommerce Premium Thema’s

Om je WooCommerce webshop er professioneel en onderscheidend uit te laten zien, zijn er verschillende thema’s die je kunt gebruiken. Deze premium WordPress thema’s zijn specifiek ontworpen om naadloos te integreren met WooCommerce en bieden tal van functies en aanpassingsmogelijkheden.

Een van de voordelen van het gebruik van premium thema’s is dat ze zijn ontwikkeld en getest door ervaren ontwikkelaars, waardoor je kunt profiteren van hun expertise en ervaring. Daarnaast bieden ze vaak extra functies, zoals geavanceerde zoekopties, aangepaste productvertoningen en integratie met populaire betalingsproviders.

Enkele populaire WooCommerce premium thema’s zijn:

Thema Prijs Kenmerken
Flatsome €59 Responsief design, aangepaste productvertoning, geavanceerde zoekopties.
Shopkeeper €59 Responsief design, aangepaste productvertoning, integratie met populaire betalingsproviders.
Divi €89 Responsief design, aangepaste productvertoning, geavanceerde zoekopties.

Voordat je een premium thema kiest, is het belangrijk om te bepalen welke functies voor jouw webshop van belang zijn. Zoek je bijvoorbeeld een thema met volledige breedte of wil je een thema dat zich richt op productvertoning? Daarnaast moet je ervoor zorgen dat het thema compatibel is met de nieuwste versie van WooCommerce en WordPress.

WooCommerce Premium Thema's

WooCommerce Developers

Als WooCommerce-experts kunnen we u helpen bij het opzetten, aanpassen en optimaliseren van uw online winkel. Ons team van ervaren WordPress developers kan u begeleiden bij het implementeren van specifieke functies en het aanpassen van de WooCommerce-code om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Wij begrijpen dat elke e-commerce website uniek is en dat elke ondernemer zijn eigen doelstellingen heeft. Daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen die zijn afgestemd op uw specifieke vereisten en budget. Of u nu een kleine online winkel runt of een grote e-commerce onderneming beheert, wij kunnen u helpen bij het realiseren van uw doelen.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze WooCommerce-ontwikkelaars u kunnen helpen bij het opzetten van uw volledig functionele online winkel.

WooCommerce Developers

WooCommerce API

De WooCommerce API is een belangrijk onderdeel van het WooCommerce e-commerce platform. Hiermee kun je als webshop eigenaar interactie hebben met je winkeldata, verkoopstatistieken, klantgegevens en meer. Het stelt je in staat om specifieke taken uit te voeren, zoals het toevoegen van nieuwe producten of het wijzigen van de prijs van een bestaand product.

Om toegang te krijgen tot de WooCommerce API, moet je een live API-sleutel genereren. Dit doe je door in te loggen op je WooCommerce-account en naar de “Instellingen” te gaan. Klik dan op de “API” tab en volg de aanwijzingen.

Eenmaal ingelogd en met een gegenereerde API-sleutel, kun je API-aanvragen doen om gegevens te verkrijgen en taken uit te voeren. Hierbij kun je denken aan het automatisch exporteren van rapportages of het verbinden van WooCommerce met andere systemen zoals een boekhoudprogramma.

Met de WooCommerce API kun je veel tijd besparen en efficiënter werken. Het is dan ook een waardevol hulpmiddel voor elke webshop-eigenaar.

WooCommerce API

De WooCommerce API is een geavanceerde functie die de mogelijkheden van je webshop aanzienlijk kan vergroten. Het biedt de flexibiliteit en schaalbaarheid die je nodig hebt om je bedrijf te laten groeien. Neem de tijd om de API te verkennen en gebruik te maken van de verschillende functionaliteiten.

WooCommerce Beveiliging

Veiligheid is essentieel bij het runnen van een online winkel en WooCommerce biedt verschillende functies om de beveiliging van uw website te versterken. Een van de belangrijkste beveiligingsaspecten is het regelmatig updaten van uw website voor de nieuwste versies en patches.

Het is belangrijk om te weten dat WooCommerce automatische updates biedt, wat betekent dat uw site automatisch wordt bijgewerkt naar de nieuwste versie. Dit zorgt ervoor dat eventuele kwetsbaarheden worden opgelost en uw website beschermd blijft tegen potentiële bedreigingen.

Naast automatische updates kunt u extra beveiligingslagen toevoegen aan uw WooCommerce-installatie door gebruik te maken van beveiligingsplugins en het implementeren van SSL-certificaten. Hierdoor kunnen uw klanten veilig online betalen en kunt u er zeker van zijn dat hun persoonlijke gegevens beschermd blijven.

Een andere belangrijke beveiligingsfunctie is het maken van automatische back-ups van uw website. Dit zorgt ervoor dat u geen waardevolle gegevens verliest als er iets misgaat met uw website of server.

WooCommerce Beveiliging

Door ervoor te zorgen dat uw WooCommerce-installatie up-to-date is en extra beveiligingsmaatregelen te nemen, kunt u de beveiliging van uw website maximaliseren en uw klanten een veilige online winkelervaring bieden.

Betalingsmogelijkheden in WooCommerce

WooCommerce biedt verschillende betalingsmogelijkheden voor jouw klanten. Het is belangrijk om veilige en handige online betalingen aan te bieden om jouw klanten een soepel aankoopproces te bieden.

Een populaire betalingsprovider die geïntegreerd is met WooCommerce, is Mollie. Het biedt een breed scala aan betaalmethoden, zoals iDEAL, PayPal, creditcards, en meer. Door Mollie te gebruiken, kunnen klanten kiezen uit de betaalmethode die het beste bij hen past.

Het instellen van Mollie als jouw betalingsprovider is eenvoudig. Je kunt dit doen door naar het WooCommerce-dashboard te gaan en Mollie te selecteren als betalingsmethode. Volg de instructies op het scherm en voer de benodigde informatie in om jouw Mollie-account te koppelen.

Betaalmethode Beschrijving
Mollie Een populaire betalingsmethode in België en Nederland waarbij klanten kunnen betalen via hun online bankrekening.
PayPal Een wereldwijd erkende digitale betaalmethode waarmee klanten geld kunnen overmaken via hun PayPal-account.
Creditcards Een betalingsmethode die wereldwijd wordt geaccepteerd en waarbij klanten kunnen betalen met hun creditcard.
Bankoverschrijving Een betalingsmethode waarbij klanten het bedrag handmatig overmaken op jouw rekening.

Je kunt ook andere betalingsmethoden aanbieden, afhankelijk van jouw doelmarkt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw betalingsgateway veilig en betrouwbaar is, omdat dit het vertrouwen van jouw klanten vergroot en jouw bedrijf een professionele uitstraling geeft.

Door betrouwbare betalingsmethoden te bieden, kun je jouw klanten een uitstekende winkelervaring bieden en jouw conversieratio’s verhogen.

mollie betaalprovider

FAQ

Q: Waarom is het belangrijk om met ervaren WooCommerce ontwikkelaars te werken?

A: Het werken met ervaren WooCommerce ontwikkelaars kan je helpen om je online winkel te optimaliseren en aan te passen aan je specifieke behoeften. Ze hebben de kennis en expertise om professionele resultaten te leveren.

Q: Hoe kan ik de beveiliging van mijn WooCommerce-winkel waarborgen?

A: Het is belangrijk om de beveiliging van je WooCommerce-installatie en plugins up-to-date te houden door automatische updates in te schakelen. Zo ben je beschermd tegen beveiligingsrisico’s.

Q: Welke betalingsmogelijkheden zijn er in WooCommerce?

A: WooCommerce biedt integratie met populaire betalingsproviders zoals Mollie. Het is belangrijk om veilige en handige online betalingsmethoden aan te bieden aan je klanten.

Samen je project bespreken? Steeds Vrijblijvend.
 

Gerelateerde artikelen