fbpx

Vaste kosten

Een man zit aan een bureau met een computerscherm voor hem.

Wat zijn de vaste kosten nadat je een website hebt laten maken?

Lees hieronder alles wat erbij komt kijken eenmaal een website hebt. 

Web & email hosting

Wij helpen je met het opzetten van webhosting en het aanmaken van een of meerdere mailboxen.

Domeinnaam registratie

We registreren je domeinnaam en zorgen ervoor dat deze jaarlijks verlengd wordt zodat je dit niet zelf moet doen.

Website Onderhoud

Werkt er iets niet naar behoren op je website? Dan lossen we dit uiteraard liefst zo snel mogelijk op.

Updates, backups & monitoring

We voorzien alle nodige technische updates & nemen dagelijks backups.

Aanpassingen

Wil je iets laten aanpassen aan je tekst of foto's? Stuur maar door en wij brengen dit voor jou in orde.

Leads genereren

Leads genereren doen we door het toepassen van zoekmachine marketing, ofwel SEM (Search Engine Marketing).

Adverteren

Wil je investeren in online marketing? Dan helpen we je graag met adverteren in Google en Facebook.

Grafisch design

Nieuw logo of visitekaartjes? Nieuwe werfdoeken? Flyer nodig? Eén adres voor al je grafisch ontwerp.

Vaste kosten voor iedereen die een website heeft?

Er zijn 2 vaste kosten die iedere website eigenaar elk jaar verplicht moet betalen, dat zijn het registreren van een domeinnaam en het voorzien van hosting.

Een domeinnaam (www.mijnwebsite.be) moet je elk jaar opnieuw verlengen (een domeinnaam kan je niet kopen, enkel huren). Hiervoor moet je dus jaarlijks betalen. Naast een domeinnaam heb je ook webhosting nodig. Hosting is in feite een stuk "ruimte" dat je huurt op een webserver. Die ruimte heb je nodig omdat je website bestaat uit een heleboel bestanden die "gehost" moeten worden op een server. Zonder hosting zou niemand dus je website kunnen bezoeken.

 

Welke kosten komen er nog bij kijken?

Als je een website hebt, zijn er andere kosten of werkzaamheden die hierbij komen kijken. Bij RegioWebsites focussen wij op klanten die volledig ontzorgd willen worden op dit vlak. Bijkomende kosten kunnen zijn: 

  • ✓ Updates, backups & monitoring: een website bestaat uit programmeertaal zoals o.a. php en javascript maar bevat ook een CMS systeem, thema bestanden en plugins die allemaal onderhevig zijn universele updates en beveiligingspatches. Hierdoor moet een website regelmatig geupdate worden. Een update doorvoeren kan bijvoorbeeld voor compatibiliteitsproblemen zorgen waardoor je website breekt. Het is dus belangrijk om te weten wat je doet om geen grotere schade te veroorzaken. Je kan het vergelijken met het updaten van je computer. Een besturingssysteem updaten of programma's updaten vanwege veiligheidsrisico's: soms verloopt dit vlot, soms bots je hierdoor tegen nieuwe problemen aan. Dit moet dan liefst zo snel mogelijk opgelost worden.

  • Website monitoring om de bereikbaarheid te monitoren, maar ook om de prestaties van je website op te volgen en om potentiële beveiligingsrisico's snel op te merken en op te lossen.

  • ✓Soms kan het zijn dat er iets 'breekt' op een website. Een probleem moet idealiter zo snel mogelijk opgelost worden.

  • ✓Een website moet ook meegroeien met je bedrijf en daarom kan het noodzakelijk zijn snel wijzigingen door te voeren aan tekst en foto's. Ook in dit geval wil je graag een websitebouwer op wie je snel kan rekenen.

  • ✓Voor elk bedrijf is het ook noodzakelijk om leads binnen te krijgen. Een website kan en moet daarbij helpen. Helaas lopen ondernemers hier keer op keer op stuk. Wij ondersteunen onze klanten met leads genereren via SEO en online advertenties zodat je website maandelijks aanvragen genereert.

  • ✓Naast het ontwerpen van een website heb je als ondernemer vaak ook nood aan grafisch design. Denk hierbij aan logo's, naamkaartjes, flyers, brochures, reclamebordern, werfdoeken, bestickering, powerpoint presentaties, ... Hiervoor kan je allemaal bij ons terecht

Wat biedt RegioWebsites aan:

Hosting elders Hosting via Regiowebsites Hosting + onderhoudspakket Hosting + onderhoudspakket + SEO marketing (leadgeneratie)
Jaarlijkse kosten +- €80 - €300 €250 €600 €1500 - €2400
Domeinnaam Niet inbegrepen Inbegrepen Inbegrepen Inbegrepen
Jaarlijks opzegbaar websites websites websites websites
ON PAGE SEO
Technical SEO Nee Nee websites websites
LEADGENERATIE - SEO MARKETING
SEO marketing Nee Nee Nee websites
AANPASSINGEN AAN TEKST EN FOTO'S
Website aanpassingen Niet inbegrepen €50/u. Elk begonnen kwartier wordt aangerekend. Inbegrepen Inbegrepen
ONDERHOUD & UPDATES
Core Wordpress updates Nee websites websites websites
Thema updates Nee Nee websites websites
Plugin updates Nee Nee websites websites
Wat bij malware infecties of wat als mijn site gehackt wordt? Moet je zelf oplossen Lossen wij op (tegen betaling) 3u gratis werk inbegrepen Lossen wij gratis op
WEBSITE OPTIMALISATIES
Database optimaliseren Nee Nee websites websites
Spam firewall Soms websites websites websites
Website caching Nee Nee websites websites
SSL Soms websites websites websites
Recaptcha bescherming Nee websites websites websites
BACKUPS
Dagelijkse backups Soms websites websites websites
Bewaartijd Onbekend 14 dagen 14 dagen 14 dagen

Vraag en antwoord

Blijft de website van mij?

Natuurlijk! Het is jouw website, dus jij blijft de baas hierover. Wij houden alleen een extra oogje in het zeil. Dat is alles.

Waarom zou ik kiezen voor een onderhoudsformule?

Het onderhouden van je website is vergelijkbaar met het onderhoud van je verwarming. Een slecht onderhouden website kan problemen en kosten veroorzaken.

Zoals een slecht onderhouden verwarmingstoestel meer energie verbruikt en sneller slijt, kan een slecht onderhouden website ervoor zorgen dat je niet gevonden wordt in zoekmachines en daardoor minder nieuwe klanten via je website aantrekt. Dit kan leiden tot hogere reclamekosten of zelfs financiële problemen.

Onderhouden van je website is daarom een investering in jezelf en je bedrijf. Bij Regiowebsites nemen wij dit werk uit handen zodat jij je op je bedrijf kunt richten, Dat is waarom klanten kiezen voor ons.

Kan ik deze samenwerking altijd stopzetten?

Ja natuurlijk! Als je onverhoopt zou willen stoppen met onze service dan ben je daar vrij in. Je moet bij ons nooit een contract ondertekenen! Je moet er wel mee rekening houden dat we telkens werken op jaarbasis. Je kan dus altijd jaarlijks opzeggen.

Kan mijn website gehacht worden?

Helaas kunnen we niet garanderen dat je website niet gehackt wordt. Wel is het zo dat je website minder kans heeft om gehackt te worden als hij goed onderhouden en beveiligd is. Vergelijk het met een woning dat een uitgerust is met een beveiligingssysteem. Ook dan kan er ingebroken worden, maar het verkleint de kans.

Indien je toch gehackt zou worden, kunnen we je wel helpen natuurlijk. We kunnen doorgaans binnen 24 uur tot 48 uur je website weer in de lucht krijgen.

Een man in een blauwe trui glimlachend voor een witte achtergrond.
Steven Stroobants

Zaakvoerder

Sinds 2014 hebben wij meer dan 350 tevreden klanten geholpen door onze bewezen strategie: het bieden van een mooie website en professioneel & betaalbaar op maat gemaakt grafisch ontwerp.

Spreek met een expert.