fbpx

FAQ

Een man zit aan een bureau met een computerscherm voor hem.

FAQ

Hieronder geven we je een antwoord op alles wat je moet weten voordat je met ons gaat samenwerken. Vind je hier toch niet wat je zoekt? Contacteer ons dan vrijblijvend.

Vraag en antwoord

Wie zijn jullie klanten?

Onze klanten zijn voornamelijk zelfstandigen en lokale ondernemers die hun website willen laten beheren door een professionele webdesigner. Ze hebben vaak te weinig tijd om zelf aan hun website te werken, of willen dit simpelweg niet zelf doen en willen het liefst dat het volledig aan ons uitbesteed wordt.

Onze doelgroep zijn dus klanten die het belangrijk vinden om hun website professioneel te laten beheren, zodat ze zich kunnen concentreren op hun eigen werkzaamheden.

Wat levert een goede website op?

Voor ons betekent een goede website, een website die leads binnenbrengt. Een website die extra omzet creëert voor je bedrijf. Een website die m.a.w. bijdraagt aan het bedrijfsresultaat en dus niet alleen maar een kost is. Dit realiseren we door je website te optimaliseren voor Google.

Hoe kunnen jullie lokale bedrijven, zelfstandigen en aannemers helpen?

Dat doen we op 2 manieren.

Allereerst kunnen we je volledig ontzorgen bij het maken van een website. Van ontwikkeling tot het schrijven van teksten. In principe vragen we je alleen om alles na te kijken. Makkelijk toch? Ook achteraf staan we altijd klaar. Jaarlijks verlof op de website vermelden? Nieuwe foto's toevoegen? Stuur maar door via mail of Whatsapp en wij doen de rest.

Ten tweede zorgen we ervoor dat je website niet alleen een mooi online visitekaartje is, maar dat je website ook aanvragen genereert door bezoekers aan te trekken met de juiste zoekintentie. Als iemand in Google zoekt naar 'dakwerker in Leuven' dan moet jouw website als dakwerker uit regio Leuven gevonden worden. De persoon die in Google dergelijke zoekopdracht ingeeft, is duidelijk op zoek. Dit is geen toevallige bezoeker. Als die persoon op je website terecht kom, gaat die wellicht contact met jou opnemen. 

Op die manier zorgen we ervoor dus dat je website leads genereert. We gaan je website dus voor jou laten werken!

Hebben jullie referenties van andere klanten?

Wij hebben een uitgebreide referentielijst op onze website staan, je mag gerust eender wie van onze klanten contacteren en vragen naar hun ervaringen over onze samenwerking.

Bekijk zeker ook onze reviews, dit zijn Google reviews die we je hier tonen.

Hoe lang duurt het voor ik resultaten mag verwachten?

Als we aan de slag met SEO om je website te optimaliseren moet je rekening houden met 0 tot 3 maanden. Je zal in die eerste 3 maanden wel aanvragen binnenkrijgen, maar je gaat merken dat er mettertijd meer aanvragen gaan binnenkomen.

We werken continue aan de autoriteit van je website (hoe sterker je website wordt, hoe meer kans dat je hoog gaat scoren in Google) en daardoor ga je in de komende maanden betere posities verkrijgen in Google en dus stelselmatig ook meer aanvragen binnenkrijgen.

Werken jullie met vaste contracten?

Bij ons moet je nooit een contract of overeenkomst ondertekenen. We hangen zelf niet graag vast aan contracten en we gaan ervan uit dat jij dat ook niet leuk vindt. We zijn altijd zeer duidelijk en transparant over onze prijsafspraken.

Wij willen namelijk dat je ons met plezier betaald, daar gaan we 100% voor. Wil je weten wat de prijs zou zijn voor jouw project? Contacteer ons vrijblijvend en wij beantwoorden met plezier al je vragen.

Doen jullie ook Google en Facebook advertenties?

Ja zeker. Wij kunnen voor jou Google en Facebook advertentiecampagnes opzetten. Het aantal aanvragen die we genereren via het adverteren worden gemeten zodat jij exact weet of de campagne rendabel is of niet.

Het advertentiebudget kies je in principe zelf, maar we raden aan om minimaal 500 euro per maand te besteden omdat adverteren met lagere bedragen meestal niet interessant is. Je advertenties worden dan weinig getoond en de resultaten gaan dan uiteraard ook minder zijn. Als de campagne goed loopt, haal je die 500 euro er met één opdracht er natuurlijk snel weer uit.

Maken jullie ook logo's en naamkaartjes?

Ja! Wij maken logo's, naamkaartjes, flyers, menukaarten, werfdoeken, reclameborden, ... In feite kan je bij ons terecht voor al je grafisch ontwerp.

Maar we doen ook powerpoint presentaties op maat en vormgeving van PDF's, brochures of tijdschriften. All-round grafisch ontwerp dus.

Kan ik ook een webshop laten maken?

Wij bouwen ook webshops, of kunnen een webshop integreren in je huidige website. Een voorbeeld hiervan is https://www.juwelierhuybrechts.com.

Hoe werkt het? Als webwinkelier kan je alle producten manueel toevoegen met prijzen, beschrijving en foto's. Eveneens voorzien we een integratie met Mollie om online betalingen te accepteren. Voor het versturen van pakketten is er ook (optioneel) een koppeling mogelijk met Sendcloud.

Wat doen we niet? Webshops bouwen met een geïntegreerd kassasysteem of een geautomatiseerde koppeling om bijvoorbeeld producten van leveranciers direct in te laden.

Voorzien jullie ook hosting en het registreren van domeinnamen?

Ja, wij helpen met het registreren van je domeinnaam en het opzetten van hosting.

Voor degene die niet weten wat hosting is: webhosting is het proces waarbij een website op een server wordt geplaatst die op het internet is aangesloten, zodat de website door iedereen op het internet kan worden bezocht.

Wanneer je een website maakt, is het dus noodzakelijk om deze op een server te hosten, zodat deze online toegankelijk is voor iedereen.

Wat gebeurd er als ik wil stoppen?

Je hangt niet vast aan een contract en je kan dus altijd opzeggen. Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Domeinnamen: een domeinnaam wordt jaarlijks geregistreerd en betaald. Je betaald dus altijd voor een jaar, ongeacht of je binnen dat jaar opzegt.

Hosting: een hosting ruimte wordt ook altijd voorzien voor 12 maanden. Je betaald hier dus ook altijd voor 12 maanden, ongeacht of je binnen deze periode opzegt of niet.

SEO-marketing: wanneer we SEO marketing (leadgeneratie) uitvoeren voor je website, doen we dit voor minstens 12 maanden. Waarom? Google moet je website indexeren en de inspanningen die wij met je website doen 'belonen' met goede posities op de eerste pagina. Dit vraagt tijd. Als we hier vandaag mee starten, ga je morgen niet meteen nummer 1 zijn. Zo werk het niet. Wel ga je zien dat je website steeds beter en beter gaat lopen. Daarom werken we op basis van 12 maanden. Het is zo dat je bij ons geen contract moet ondertekenen en dus ook geen contractuele verplichtingen hebt. Je kan dus altijd stoppen. Dit zorgt ervoor dat wij uiteraard ons best gaan zodat jij tevreden bent en met ons wilt blijven verder werken.

Advertenties: advertenties via Google of Facebook lopen meestal 1 tot 3 maanden minimum (afhankelijk van de doelstellingen die je wilt bereiken). Daarna kan je dit pauzeren, weer heropstarten, ... Er zijn geen kosten verbonden aan het beëindigen van advertentiecampagnes.

Werken jullie met concurrenten in mijn buurt?

We gaan uiteraard niet bewust met je concurrenten samenwerken, maar het kan natuurlijk zijn dat we voor meerdere bedrijven in dezelfde sector werken. Is dat een probleem? Nee.

Het is vaak zo dat bedrijven in dezelfde sector toch vaak andere accenten leggen. Zo kan de ene elektricien bijvoorbeeld zijn focus leggen op zonnepanelen, terwijl de andere zich vooral toespits in camerabewaking. Zo is de ene tuinaanlegger bedreven in groendaken en de andere in opritten en terrassen. Natuurlijk kunnen er ook gelijkenissen zijn, maar dit is iets wat je sowieso hebt met alle andere bedrijven die ook aanwezig op het internet, of ze nu met ons samenwerken of niet.

Is de website die ik laat bouwen van mij of van jullie?

De website is ten alle tijden jouw eigendom. Met plezier verzorgen wij het beheer van je website, maar dit is zonder contractuele verplichting.

Is de domeinnaam van mij of van jullie?

De domeinnaam is jouw eigendom.

Waar moet een website aan voldoen?

Er zijn verschillende aspecten waaraan een website moet voldoen om succesvol te zijn en gebruiksvriendelijk te zijn voor bezoekers. Hieronder volgen enkele belangrijke punten:

Responsief design: Een website moet goed werken op verschillende soorten apparaten, zoals laptops, tablets en smartphones.

Snelheid: Een website moet snel laden, zodat bezoekers niet hoeven te wachten voordat de pagina's volledig zijn geladen.

Gebruiksvriendelijkheid: Een website moet gemakkelijk te navigeren zijn en duidelijke calls-to-action hebben om bezoekers te helpen het doel van de website te bereiken.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO): Een website moet geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines, zodat het goed gevonden kan worden in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines.

Beveiliging: Een website moet beveiligd zijn met een SSL-certificaat om te voorkomen dat gegevens van bezoekers worden gestolen.

Regelmatige updates: Een WordPress website bestaat uit een CMS systeem, thema en plugins die regelmatig moeten worden geüpdatet om te voorkomen dat de website niet 'kapot' raakt.

Hoe lang duurt het om een website te bouwen?

Het duurt gemiddeld 1 tot 4 weken, maar het hangt vooral ook af van de klant zelf: aanleveren van informatie, feedback geven, ...

Vooraleer we starten krijg je van ons wel te horen wanneer we kunnen starten en hoe lang het ongeveer zal duren voor jouw project.

Kunnen jullie meteen starten met bouwen van mijn website?

Meestal kunnen we snel starten binnen 1 tot 3 weken omdat we met meerdere webdesigners en copywriters werken. Wil je weten wanneer we aan jouw website zouden kunnen starten?

Vraag het ons vrijblijvend.

Kan je mijn bestaande website onderhouden die door een andere firma gebouwd is?

Nee, wij voorzien alleen website onderhoud voor websites die we zelf gebouwd hebben.

Natuurlijk kunnen we je website, indien gewenst, wel volledig nabouwen en op deze manier het beheer van je website overnemen.

Kunnen jullie teksten voor mij schrijven?

Ja, we kunnen je helpen met het schrijven teksten voor je website.

Kunnen jullie mij helpen met het vinden van foto's voor mijn website?

Ja, als je zelf geen foto's kan aanleveren kunnen we gebruik maken van zowel gratis stockfoto's als betalende stockfoto's.

Op welk platform bouwen jullie websites?

Wij bouwen websites en webshops met WordPress, een open source content management systeem (CMS systeem).

WordPress is wereldwijd het populairste systeem om websites mee te bouwen. Doordat het open-source is, heeft het een actieve community waardoor er veel functionaliteiten mogelijk zijn. Voor de eindklant betekent dit een lagere ontwikkelingskost.

Een ander groot voordeel van dit open source systeem is dat elke websitebouwer aan je website kan werken, dit in tegenstelling tot op maat gemaakte CMS systemen waarbij je als het ware 'vast hangt' aan die ene websitebouwer of webdesign bureau.

Zijn de websites die jullie maken mobielvriendelijk?

Ja, alle websites die we bouwen zijn responsief en dus mobielvriendelijk.

Concreet betekent dit dat het design van je website zich automatisch zal aanpassen naargelang het beeldscherm (iPad, laptop, gsm, ...) waarmee de klant je website bezoekt.

Bovendien hanteert Google het principe 'Mobile-first', wat betekent dat websites die mobielvriendelijk zijn, beter gaan scoren in Google. Het is dus zelf een must om je website op dat vlak in orde te hebben.

Kan ik een mailadres krijgen?

Ja, als wij je domeinnaam en hosting beheren kunnen we je een of meerdere mailadressen aanmaken die je kan gebruiken op je gsm en computer.

We kunnen je domeinnaam eventueel ook koppelen aan Microsoft Office365 of Google Workspace zodat je de mailtoepassing van Microsoft of Google kan gebruiken.

Wat is het stappenplan als ik een samenwerking met jullie overweeg?

1. Neem vrijblijvend contact op voor een online meeting, contacteer ons via ons contactformulier, bel 0487 856 305, mail naar info@regiowebsites.be of chat met ons via Whatsapp.

2. We beantwoorden al je vragen en we bespreken je project en wat je juist van ons verwacht.

3. Je krijgt een offerte op maat.

Akkoord met ons voorstel? Dan gaan we voor jou met plezier aan de slag om er een knallende samenwerking van te maken!

Hoe lang gaat mijn nieuwe website mee?

Op vlak van design kan een website wel een aantal jaren mee.

Net zoals in de mode, heb je bij websites ook trends. Binnen 6 jaar kan het design daarom er wat verouderd lijken uit te zien terwijl hij technisch wel nog goed genoeg is. Dat is uiteraard subjectief en hangt vooral van jouw eigen smaak en voorkeuren af.

Wat kost een webdesigner per uur?

Ons uurtarief is 70 euro per uur, maar doorgaans werken we bijna niet met een uurtarief. Dit doen we alleen in uitzonderlijke gevallen bij opdrachten waarbij we op voorhand niet kunnen inschatten hoeveel werk we zullen hebben.

We werken dus meestal met een projectprijs. Op die manier weet jij als klant altijd waar je aan toe bent en zijn er geen onaangename verassingen.

Wat kost het laten maken van een website?

Het kostenplaatje voor een website laten maken kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte en complexiteit van de website, moet er vooraf een design gemaakt worden of niet, moet er content geschreven worden, zijn er stockfoto's nodig of niet, moet er een logo of banner gemaakt worden, etc.

We kunnen daarom dus niet concreet antwoorden op deze vraag. We kunnen je wel enkele richtprijzen geven. Gemiddeld liggen de prijzen tussen 1500 euro en 2500 euro.

Contacteer ons vrijblijvend om al je vragen te stellen. We antwoorden je met plezier.

Of bereken de prijs van je website en ontvang meteen een vrijblijvende prijsindicatie.

Wat kost een eenvoudige website?

Een eenvoudige website is vrij subjectief en wat voor de ene eenvoudig is, is voor de andere al uitgebreid. Bovendien moet je ook rekening houden met extra's die bij zo'n project kunnen bijkomen, denk aan hosting, registreren van domeinnamen, maken van logo's en naamkaartjes, eventueel laten schrijven van teksten, ... Dus ook hier kunnen we geen concrete prijzen geven, maar we kunnen wel een richtprijs geven.

Gemiddeld ligt de prijs voor een eenvoudige website tussen 800 en 1500 euro. 

Contacteer ons vrijblijvend om al je vragen te stellen. We antwoorden je met plezier.

Hoe wordt je zichtbaar in Google?

 

1. Zorg voor een goede technische SEO on-page optimalisatie: zorg ervoor dat je website technisch goed in elkaar zit, zodat Google de site gemakkelijk kan crawlen en indexeren. Dit omvat onder andere het gebruik van een duidelijke structuur voor de URLs, het gebruik van meta tags en het maken van een sitemap.

2. Gebruik relevante inhoud: Google geeft de voorkeur aan websites met relevante en unieke inhoud die voldoet aan de behoeften van de gebruiker. Zorg ervoor dat die relevante inhoud inspeelt op relevante zoekwoorden die de juiste bezoekers aantrekken.

3. Maak gebruik van interne en externe links: interne links helpen Google om te begrijpen hoe de pagina's op je website met elkaar verbonden zijn, terwijl externe links laten zien dat je website relevant is voor andere websites en kan helpen om de autoriteit van je site te verhogen.

4. Maak gebruik van sociale media en andere marketingkanalen: Door je website te delen op sociale media en andere marketingkanalen, kun je de zichtbaarheid van je website verhogen. Dit kan ook helpen om meer traffic naar je site te genereren.

Een man in een blauwe trui glimlachend voor een witte achtergrond.
Steven Stroobants

Zaakvoerder

Met een bewezen strategie sinds 2014, hebben we meer dan 350 tevreden klanten geholpen door hen een website te bieden die gericht is op het aantrekken van bezoekers in de buurt.

Spreek met een expert.