fbpx

Webdesign: Alles Over Succesvol Website Design

05/09/2023

Wij weten dat het bouwen van een professionele website niet alleen gaat om het presenteren van uw bedrijf op het internet. Het gaat om het creëren van een unieke online aanwezigheid waardoor uw merk opvalt en het genereren van aanvragen.

Een goede website is een belangrijk bedrijfsmiddel, of u nu een kleine start-up of een grote onderneming heeft. En dat is waar professioneel webdesign een belangrijke rol speelt.

Of u nu op zoek bent naar het maken van een nieuwe website of het optimaliseren van uw huidige website, wij hebben de expertise en ervaring om u te helpen bij het realiseren van uw online doelen. Wilt u graag meer weten over de kosten van webdesign bij RegioWebsites? Dat leest u onderaan dit artikel.

Ons team van toegewijde webdesigners streeft ernaar om een website te maken die zowel visueel aantrekkelijk als rendement opbrengt. We houden rekening met uw individuele wensen en behoeften om een op maat gemaakte website te creëren die uw bedrijf op de beste manier vertegenwoordigt.

Met onze kennis van de nieuwste trends en technieken in de webdesign-industrie zorgen wij ervoor dat uw website niet alleen voldoet aan maar zelfs vooroploopt op de laatste standaarden (Web Content Accessibility Guidelines).

Door het combineren van uitstekend grafisch ontwerp met gebruiksvriendelijke lay-out, kunnen wij een website ontwerpen die potentiële klanten aantrekt en hun aandacht vasthoudt. En niet te vergeten, wij werken de website zodanig bij dat hij in lijn blijft met de nieuwste ontwikkelingen op het internet.

U kan ons steeds vrijblijvend contacteren als u meer wilt weten.

Geschiedenis van Webdesign

 • Het prille begin (1990-1995): De eerste website werd gelanceerd in 1991 door Tim Berners-Lee, de uitvinder van het World Wide Web. Deze websites waren puur tekstueel en leken meer op documenten dan op de interactieve sites van vandaag.
 • De opkomst van design (1995-2000): Met de introductie van browsers zoals Netscape Navigator en Internet Explorer begonnen ontwerpers de mogelijkheden van webdesign te verkennen. Dit tijdperk zag de opkomst van tabellen voor lay-out, GIF-animaties en de eerste experimenten met kleur en stijl.
 • Web 2.0 en de focus op gebruikers (2000-2010): De komst van CSS (Cascading Style Sheets) en betere browserondersteuning hielpen bij het scheiden van inhoud en ontwerp. Websites werden meer interactief en gebruiksvriendelijk, mede dankzij de groei van JavaScript en de introductie van AJAX. Web 2.0 was een term die populair werd om de overgang te beschrijven naar websites die meer op gebruikers waren gericht en meer mogelijkheden voor sociale interactie boden. Voorbeelden hiervan zijn sociale mediaplatforms zoals Facebook en YouTube.
 • Responsief en mobiel design (2010-2015): Met de explosieve groei van smartphones en tablets werd het essentieel voor websites om op verschillende schermformaten te functioneren. Het concept van responsief design, populair gemaakt door Ethan Marcotte, werd een standaard in webdesign. Websites werden ontworpen met flexibele rasters, flexibele afbeeldingen en media queries om een naadloze ervaring op verschillende apparaten te garanderen.
 • Modern design en innovatie (2015-heden): De recente jaren hebben de integratie van kunstmatige intelligentie, virtuele en augmented reality, en interactieve 3D-elementen in webdesign gezien. Minimalistische ontwerpen, grote typografie, en asymmetrische lay-outs worden populair, samen met het groeiende belang van gebruikerservaring (UX) in het ontwerpproces.

Het belang van een goed webdesign

Een website is het visitekaartje van een bedrijf en moet daarom een goede eerste indruk maken op potentiële klanten. Een wesite ontwerpen met een goed webdesign is daarom van essentieel belang voor het optimaliseren van je website en het aantrekken van meer bezoekers.

Door te investeren in een goed grafisch ontwerp en het creëren van gebruiksvriendelijke websites, zorg je ervoor dat bezoekers langer op je website blijven en gemakkelijker door de pagina’s kunnen navigeren. Dit draagt bij aan een positieve gebruikerservaring en kan bijdragen aan het genereren van leads en conversies.

Daarnaast kan een goed webdesign bijdragen aan de vindbaarheid van je website in zoekmachines. Door het optimaliseren van de website voor zoekmachines en het gebruik van de juiste keywords, kan je website hoger in de zoekresultaten verschijnen. Dit kan leiden tot meer organisch verkeer en dus meer potentiële klanten.

Principes van goed Webdesign:

Elke website heeft een doel, of het nu gaat om het informeren van bezoekers, het verkopen van producten of het bieden van entertainment. Een goed ontworpen website moet zijn beloftes waarmaken.

Dit betekent dat de functionaliteiten betrouwbaar moeten werken en dat gebruikers gemakkelijk en efficiënt hun doel kunnen bereiken. Complexiteit moet waar nodig worden geminimaliseerd, en elke tool of functie moet intuïtief in gebruik zijn.

Consistentie:

Een consistent ontwerp helpt gebruikers zich te oriënteren en vermindert de leercurve bij het navigeren op een website. Dit betreft niet alleen visuele consistentie, zoals kleuren, lettertypen en afbeeldingen, maar ook de consistentie in navigatie en lay-out.

Een uniform ontwerp zorgt voor een professionele uitstraling en stelt gebruikers in staat om zich op de inhoud te concentreren zonder afgeleid te worden door wisselende stijlen of navigatie-elementen.

Mobiele compatibiliteit:

In een tijdperk waarin een aanzienlijk deel van het internetverkeer afkomstig is van mobiele apparaten, is responsief design geen optie meer, maar een vereiste. Een website moet er niet alleen goed uitzien op een desktop, maar ook functioneel en esthetisch aantrekkelijk zijn op smartphones en tablets.

Dit gaat verder dan alleen schaalbaarheid; het vereist vaak een heroverweging van de lay-out en functionaliteit om te voldoen aan de beperkingen en kansen van mobiele apparaten.

Google hanteert tevens het principe van “Mobile First”, d.w.z. dat Google de mobiele versie van een website gebruikt voor pagina’s te indexeren en ranken in de zoekresultaten.

Laadtijd:

In onze snelle, on-demand cultuur hebben gebruikers weinig geduld voor trage websites. Elke seconde telt. Websites moeten geoptimaliseerd zijn voor snelheid, wat betekent dat afbeeldingen, scripts en andere elementen moeten worden gecomprimeerd en efficiënt moeten worden geladen.

Een snellere laadtijd verhoogt niet alleen de gebruikstevredenheid, maar kan ook een positieve impact hebben op zoekmachine-rankings.

SEO-vriendelijk:

Webdesign en SEO gaan hand in hand. Goed webdesign houdt ook rekening met zoekmachines. Dit betekent dat de structuur, de codering en de inhoud van de website zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google. Een ontwerp met SEO optimalisatie zorgt ervoor dat de website beter vindbaar is voor potentiële bezoekers en klanten.

Dit gaat hand in hand met andere designprincipes, zoals laadtijd en mobiele compatibiliteit, die ook factoren zijn in zoekmachine-algoritmen.

Wens je een offerte? Wij koppelen zo snel mogelijk terug!

bahotech

Belangrijkste elementen van Webdesign:

Lay-out:

De lay-out van een website is een van de meest cruciale aspecten van webdesign. Een goed ontworpen lay-out biedt een duidelijke structuur en hiërarchie, wat bezoekers helpt om gemakkelijk informatie te vinden en door de inhoud te navigeren.

De algemene structuur moet overzichtelijk zijn, met genoeg witruimte om de inhoud te laten ademen en belangrijke elementen op de pagina te benadrukken. Een rommelige of chaotische lay-out kan bezoekers afschrikken en hen ervan weerhouden terug te keren naar de website.

Kleur:

Kleuren roepen emoties op en bepalen de algemene sfeer van een website. Ze moeten in harmonie zijn met het merk en de boodschap van de website. Bijvoorbeeld, blauwtinten worden vaak geassocieerd met betrouwbaarheid en professionaliteit, terwijl warme kleuren zoals rood en oranje energie en passie kunnen suggereren.

Het kiezen van het juiste kleurenpalet kan helpen om een positieve gebruikerservaring te creëren en de gewenste actie van de gebruiker te bevorderen.

Typografie:

Lettertypen en tekstgrootte spelen een cruciale rol in zowel de leesbaarheid als de esthetiek van een website. De juiste keuze in typografie kan de boodschap versterken en de algehele uitstraling van de website verbeteren.

Het is belangrijk om lettertypen te kiezen die goed leesbaar zijn op verschillende schermen en apparaten, en om te zorgen voor voldoende contrast tussen de tekst en de achtergrond.

Afbeeldingen en video’s:

Visuele media, zoals afbeeldingen en video’s, kunnen een krachtige manier zijn om een verhaal te vertellen en de aandacht van bezoekers te trekken. Ze voegen visueel belang en context toe aan de inhoud. Echter, het is essentieel dat deze media van hoge kwaliteit zijn en relevant voor de inhoud.

Onzorgvuldig gekozen of lage kwaliteit media kunnen afdoen aan de geloofwaardigheid van een website.

Navigatie:

Navigatie is de ruggengraat van een website. Een intuïtieve navigatiestructuur zorgt ervoor dat gebruikers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken, wat leidt tot een betere gebruikerservaring.

Of het nu gaat om een traditioneel navigatiemenu, een hamburgermenu of een innovatieve navigatie-interface, het moet logisch, duidelijk en toegankelijk zijn voor alle gebruikers.

webdesign nodig

Bij ons draait alles om het realiseren van uw doelen. Ons team van professionele webdesigners kan u helpen bij het ontwerpen van een website die uw doelgroep aanspreekt en uw bedrijf promoot.

Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe wij u kunnen helpen bij het ontwerpen van uw ideale website.

Het belang van gebruikerservaring (UX):

In de hedendaagse digitale wereld is de gebruikerservaring (UX) niet zomaar een buzzword; het staat centraal in de manier waarop we denken over technologie en design.

Het gaat erom te begrijpen hoe gebruikers omgaan met, reageren op en voelen over een product of dienst. In het geval van webdesign bepaalt de UX in grote mate de tevredenheid van een bezoeker en zijn bereidheid om terug te keren naar een website.

Hoe UX en webdesign hand in hand gaan:

Webdesign en UX zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Terwijl webdesign zich vaak richt op esthetiek en lay-out, richt UX zich op de algehele ervaring van de gebruiker. Een goed webdesign houdt niet alleen rekening met visuele aantrekkelijkheid, maar ook met gebruiksvriendelijkheid, navigatiegemak en de intuïtiviteit van de interface.

De elementen zoals kleuren, typografie en afbeeldingen spelen allemaal een rol in de UX. Een website die er goed uitziet maar moeilijk te gebruiken is, kan bezoekers frustreren en wegjagen. Aan de andere kant kan een gebruiksvriendelijke website die visueel onaantrekkelijk is, ook bezoekers afschrikken.

Het is de synergie tussen UX en webdesign die een holistische, bevredigende ervaring voor de gebruiker creëert.

Het effect van webdesign op de gebruikersretentie:

Gebruikersretentie is het vermogen van een website (of app) om bezoekers terug te laten keren na hun eerste bezoek. Wanneer gebruikers een positieve ervaring hebben tijdens hun eerste interactie met een website, zijn ze veel waarschijnlijker geneigd om terug te komen. Goed webdesign, verrijkt met een solide UX, kan deze positieve eerste indruk versterken.

Websites die snel laden, intuïtieve navigatie bieden, responsief zijn over verschillende apparaten heen, en relevante inhoud bieden, dragen allemaal bij aan een hogere gebruikersretentie.

Een website die voortdurend de behoeften en verwachtingen van de gebruiker overtreft, zal niet alleen eenmalige bezoekers omzetten in terugkerende gebruikers, maar zal ook mond-tot-mondreclame stimuleren, wat verdere groei en engagement kan aanmoedigen.

De rol van webdesign in online marketing

Bij het maken van een website is het belangrijk om rekening te houden met online marketing. Het maken van een website is namelijk niet genoeg om gevonden te worden door potentiële klanten. Online marketing is het proces om bezoekers naar uw website te trekken en hen te overtuigen om klant te worden.

Daarbij speelt het webdesign een essentiële rol. Een goed webdesign kan namelijk bijdragen aan de online vindbaarheid van uw website. Dit komt doordat zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo een voorkeur hebben voor websites met een goed webdesign.

Een goed webdesign houdt rekening met de belangrijke elementen van online marketing, zoals het optimaliseren van uw website voor zoekmachines en het vergroten van de vindbaarheid.

Het is belangrijk dat uw website voldoet aan de laatste webstandaarden, omdat zoekmachines websites die voldoen aan deze standaarden hoger in de zoekresultaten plaatsen. Het webdesign moet ook gebruiksvriendelijk zijn, zodat bezoekers snel en gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Dit draagt bij aan de conversie van bezoekers naar klanten.

Wilt u een website laten maken die geschikt is voor online marketing? Dan is het belangrijk om een webdesigner in te schakelen met ervaring en expertise op dit gebied. Bij ons webdesign bedrijf hebben wij deze kennis in huis.

Wij kunnen uw website voorzien van een webdesign dat aansluit bij uw online marketing strategie en bijdraagt aan het genereren van leads en conversie.

Bespreek je project vrijblijvend met onze experts.

online marketing

De nieuwste trends en technieken in webdesign

In de wereld van webdesign is het van cruciaal belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technieken om te zorgen voor een moderne, aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website.

Bij ons webdesign bedrijf zijn wij voortdurend bezig met het volgen van de nieuwste ontwikkelingen om onze klanten de beste service te bieden.

Parallax Scrolling:

Parallax scrolling is een visueel effect waarbij de achtergrond van een webpagina langzamer beweegt dan de voorgrondelementen wanneer een gebruiker door de pagina scrolt. Dit zorgt voor een gevoel van diepte en dynamiek op de pagina, waardoor een meeslepende ervaring wordt gecreëerd.

Het kan met name effectief zijn bij het vertellen van verhalen of het leiden van de gebruiker door verschillende delen van een website.

Donkere Modus:

Met meer en meer apps en besturingssystemen die een ‘donkere modus’ of ‘nachtmodus’ aanbieden, zien we deze trend ook doorsijpelen naar webdesign.

Donkere modi zijn niet alleen gemakkelijk voor de ogen in omgevingen met weinig licht, maar ze bieden ook een stijlvolle en moderne uitstraling. Daarnaast kan het gebruik van donkere modi energie besparen op AMOLED-schermen, wat een extra voordeel is voor mobiele gebruikers.

Micro-animaties:

Micro-animaties zijn subtiele, vaak simpele animaties die gebruikers helpen te begrijpen wat er gebeurt binnen een interface.

Ze kunnen worden gebruikt om de aandacht te vestigen op bepaalde elementen, feedback te geven over een actie (zoals het indienen van een formulier) of gebruikers te begeleiden bij het navigeren door een website. Wanneer correct gebruikt, kunnen micro-animaties de gebruikerservaring verrijken en de website intuïtiever maken.

3D-elementen en Augmented Reality:

Naarmate de technologie vordert, worden 3D-elementen en augmented reality (AR) steeds toegankelijker voor webdesigners. 3D-graphics kunnen een website tot leven brengen, waardoor bezoekers langer blijven en meer betrokken zijn. Aan de andere kant maakt AR het mogelijk om digitale informatie of beelden te overlappen met de fysieke wereld, wat een geheel nieuwe laag van interactie en betrokkenheid biedt.

Online winkels, bijvoorbeeld, gebruiken AR om gebruikers te laten zien hoe een product eruit zou zien in hun eigen ruimte voordat ze kopen.

Nieuwe website Webdevelopment Ontwerpen
Wij kunnen u helpen met het maken van een nieuwe website die voldoet aan de nieuwste trends en technieken. Ons team van professionele webontwikkelaars zorgt voor een snelle en betrouwbare ontwikkeling van uw website. Onze grafisch ontwerpers hebben jarenlange ervaring met het ontwerpen van aantrekkelijke websites die passen bij uw bedrijfsidentiteit.

Wil je graag alles weten over webdesign? Bekijk dan zeker onze kennisbank met alle webdesign termen in.

Website zoekmachine optimalisatie SEO

Tools en technologieën:

Het creëren van een effectieve, aantrekkelijke en functionele website vereist een combinatie van verschillende tools en technologieën. Deze tools zijn ontwikkeld om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van designers, ontwikkelaars en contentmakers.

Hier is een overzicht van enkele van de meest populaire en invloedrijke instrumenten in de webdesignwereld:

Populaire webdesign tools:

 1. Adobe XD: Een interface design tool van Adobe Systems, waarmee gebruikers zowel het ontwerp als het prototype van web- en mobiele apps kunnen maken.
 2. Sketch: Exclusief voor Mac, is Sketch een vector-based design tool die populair is vanwege zijn eenvoud en efficiëntie.
 3. Figma: Een browser-based interface design tool, Figma staat bekend om zijn collaboratieve eigenschappen, waardoor meerdere designers tegelijkertijd aan een project kunnen werken.

Deze tools stellen designers in staat om interactieve mockups en prototypes te maken, wat helpt bij het verfijnen van de UX voordat het eigenlijke ontwikkelingsproces begint.

Contentbeheersystemen (CMS):

 1. WordPress: Een van de meest populaire CMS’en ter wereld, WordPress is bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en enorme bibliotheek van thema’s en plug-ins. Het is een uitstekende keuze voor bloggers, kleine bedrijven en zelfs grotere ondernemingen.
 2. Joomla: Een andere krachtige CMS-optie, Joomla biedt een groot aantal functionaliteiten en is geschikt voor zowel eenvoudige als complexe websites.
 3. Drupal: Hoewel het een steilere leercurve heeft dan de andere twee, wordt Drupal vaak geprezen om zijn flexibiliteit en schaalbaarheid, wat het geschikt maakt voor grotere websites en projecten.

Codeertalen:

 1. HTML (HyperText Markup Language): De ruggengraat van het web, HTML is de standaard markup-taal waarmee webpagina’s worden gecreëerd.
 2. CSS (Cascading Style Sheets): Gebruikt voor het stijlen en lay-outen van webpagina’s. Het bepaalt hoe elementen worden weergegeven in verschillende browsers en schermgroottes.
 3. JavaScript: Een scriptingtaal waarmee je interactieve effecten kunt creëren binnen webbrowsers, wat bijdraagt aan een dynamische gebruikerservaring.
 4. PHP: Een server-side scriptingtaal die vooral bekend staat om zijn rol in webontwikkeling. Het wordt vaak gebruikt om dynamische webpagina-inhoud te genereren.

Website laten bouwen

Webdesign en optimalisatie voor zoekmachines

Het optimaliseren van een website voor zoekmachines is essentieel voor een goede online aanwezigheid.

Dit kan worden bereikt door het gebruik van SEO-vriendelijke webdesigns en het inschakelen van een professionele webdesigner voor het maken van een goed geoptimaliseerde website.

Een webdesign bureau heeft de nodige expertise en ervaring in het maken van websites die aan de eisen van zoekmachines voldoen. Door het gebruik van de juiste technieken zoals het optimaliseren van afbeeldingen en het verbeteren van de laadsnelheid van de website, kan de online vindbaarheid worden vergroot.

Als u een website laat maken, is het belangrijk om rekening te houden met de SEO-richtlijnen van zoekmachines. Dit kan helpen bij het verhogen van het aantal bezoekers en potentiële klanten naar uw website. Een goed geoptimaliseerde website kan ook leiden tot hogere conversieratio’s en meer leads.

Optimalisatie voor zoekmachines

Als u op zoek bent naar professionele webdesigners die kunnen helpen bij het optimaliseren van uw website voor zoekmachines, neem dan contact met ons op. Wij hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen van websites en het optimaliseren van de online aanwezigheid van bedrijven.

Samen creëren we een website die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook goed vindbaar is voor zoekmachines.

Webdesign en grafische vormgeving

Bij het ontwerpen van een website is grafische vormgeving van groot belang. Het gaat hierbij niet alleen om het esthetische aspect, maar ook om de functionele kant van de website.

Een goede webdesigner heeft kennis van grafische vormgeving en kan deze expertise benutten om de website niet alleen mooi te maken, maar ook gebruiksvriendelijk en toegankelijk.

Als grafisch ontwerper moeten we ervoor zorgen dat de grafische elementen van de website goed worden beheerd. Denk hierbij aan afbeeldingen, iconen, buttons en andere grafische elementen. Deze elementen moeten niet alleen mooi zijn, maar ook goed passen bij de huisstijl van de website. Daarnaast moeten ze geoptimaliseerd zijn voor snelheid en zoekmachine vriendelijk.

Onze expertise op het gebied van grafische vormgeving stelt ons in staat om de website zo in te richten dat de bezoekers snel de informatie kunnen vinden die ze zoeken. Dit doen we door het gebruik van kleuren, lettertypen en afbeeldingen.

Ook houden we rekening met de navigatie van de website en zorgen we ervoor dat deze goed werkt en makkelijk te begrijpen is.

Onze webdesigners zijn gespecialiseerd in grafische vormgeving en hebben ervaring met verschillende ontwerpprogramma’s zoals Photoshop en Sketch. Hierdoor zijn we in staat om een professioneel ontwerp te maken dat past bij uw wensen en behoeften.

Heb je vragen? Laat het ons weten!

Webdesign en grafische vormgeving

Als u op zoek bent naar een professioneel webdesignbedrijf met kennis van grafische vormgeving, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat uw website niet alleen mooi is, maar ook functioneel, gebruiksvriendelijk en toegankelijk voor alle bezoekers.

Tips voor effectief webdesign

Er zijn verschillende elementen die bijdragen aan een effectief webdesign. Hier zijn enkele praktische tips:

 • Kies een goede domeinnaam: Je domeinnaam moet makkelijk te onthouden en makkelijk te typen zijn. Vermijd speciale tekens en getallen.
 • Kies geschikte lettertypes: Gebruik leesbare lettertypes en vermijd drukke of onduidelijke fonts.
 • Optimaliseer je website: Zorg dat je website snel laadt en gebruiksvriendelijk is. Vermijd onnodige afbeeldingen en houd de navigatie eenvoudig.

Door deze tips te volgen, creëer je een professionele website die jouw bedrijf goed vertegenwoordigt en potentiële klanten aantrekt.

Webdesigner

Webdesign en leads genereren

Als het gaat om het genereren van leads voor uw bedrijf, is een goed ontworpen website van cruciaal belang. Het webdesign moet gericht zijn op het aantrekken van potentiële klanten en het bieden van een positieve eerste indruk.

Het is daarom belangrijk om bij het ontwikkelen van een website de juiste stappen te nemen om dit te bereiken.

Een professionele designer kan u hierbij helpen. Onze ervaren ontwikkelaars zijn gespecialiseerd in het maken van websites die leads genereren.

Door gebruik te maken van de nieuwste webdesigntrends en -technieken, kunnen we een website bouwen die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook gebruiksvriendelijk en geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Onze ontwikkelaars werken nauw samen met u om een website te creëren die uw bedrijf vertegenwoordigt en u helpt om nieuwe klanten aan te trekken. We kunnen u ook helpen bij het implementeren van krachtige call-to-action-knoppen en lead generation-formulieren om bezoekers om te zetten in klanten.

Als u op zoek bent naar een website die leads genereert en uw bedrijf online laat groeien, neem dan vandaag nog contact op met ons team van professionele webdesigners. We zijn er om uw online aanwezigheid te verbeteren en uw bedrijf te laten groeien.

webdesign

Webdesign aanpassen aan verschillende webbrowsers en resoluties

Het is van cruciaal belang dat een website goed wordt weergegeven in verschillende webbrowsers en resoluties. Dit zorgt ervoor dat de website toegankelijk is voor een breder publiek en dat de gebruikerservaring niet wordt aangetast door technische fouten.

Om dit te bereiken, maken we gebruik van verschillende technieken zoals CSS, HTML, JavaScript, XML en PHP. Met behulp van CSS kunnen we de lay-out van de website aanpassen aan verschillende schermformaten en zorgen voor een consistente weergave.

HTML wordt gebruikt om de inhoud van de website te structureren en semantisch te markeren. JavaScript stelt ons in staat om interactieve elementen toe te voegen aan de website, terwijl XML en PHP worden gebruikt om gegevens uit databases te halen en te verwerken.

Door het gebruik van deze technieken kunnen we een website ontwerpen die zich aanpast aan de resolutie en de webbrowser van de gebruiker, ongeacht of deze een desktop, tablet of mobiel apparaat gebruikt. Dit zorgt voor een optimale gebruikerservaring en verhoogt de kans dat de gebruiker terugkeert naar de website.

Als ervaren webdesigners weten we hoe we deze technieken kunnen gebruiken om een professionele website te maken die optimaal functioneert op verschillende apparaten en browsers. Wij zorgen ervoor dat uw website probleemloos werkt en dat uw bezoekers snel en gemakkelijk toegang hebben tot de inhoud die ze zoeken.

Websitebouwer

Onze vaardigheden op het gebied van webdesign stellen ons in staat om uw website aan te passen aan de verschillende webbrowsers en resoluties die momenteel beschikbaar zijn op de markt. Wij zorgen ervoor dat uw website toegankelijk is voor iedereen en dat het ontwerp aantrekkelijk en gebruikersvriendelijk blijft.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we uw website kunnen optimaliseren voor een betere gebruikerservaring en een hogere conversie.

Webdesign bronnen

betrouwbare bronnen over webdesign, zijn hier enkele algemeen gerespecteerde websites, blogs, boeken en cursussen die je kunt raadplegen:

Websites en Blogs:

 1. Smashing Magazine: Een toonaangevend online magazine voor webdesigners en -ontwikkelaars met artikelen over UX-design, grafisch ontwerp, webontwikkeling en meer.
 2. A List Apart: Een inhoudsrijk blog dat diepgaande artikelen biedt over webdesign, webstandaarden en webcontent.
 3. CSS-Tricks: Een site gewijd aan webontwikkeling en -design, vooral bekend om zijn handige tips en trucs met betrekking tot CSS.
 4. Webdesigner Depot: Een populair webdesignblog dat nieuws, tutorials, inspiratie en andere handige bronnen deelt.

Boeken:

 1. “Don’t Make Me Think” door Steve Krug: Een klassiek boek over bruikbaarheid en gebruikerservaring op het web.
 2. “Responsive Web Design” door Ethan Marcotte: Dit boek heeft de trend voor responsief webdesign geïntroduceerd, wat nu een standaard is in de industrie.
 3. “The Principles of Beautiful Web Design” door Jason Beaird: Een gids voor het begrijpen van de fundamenten van esthetiek in webdesign.

Cursussen:

 1. Coursera: Biedt verschillende cursussen over webdesign en aanverwante onderwerpen van universiteiten en instellingen over de hele wereld.
 2. Udemy: Hier vind je tal van cursussen over verschillende aspecten van webdesign, van beginner tot gevorderde niveaus.

FAQ

Wat betekent web design?

Web design verwijst naar het proces van het ontwerpen van de visuele uitstraling en bruikbaarheid van een website. Dit omvat het kiezen van lay-out, kleuren, tekststijlen, structuur, afbeeldingen, graphics en het gebruik van interactieve functies die bezoekers een plezierige ervaring bieden op de website.

Webdesign is nauw verwant aan webontwikkeling, maar focust meer op de esthetiek en gebruikerservaring dan op de achterliggende code.

Hoe moeilijk is het om een website te maken?

De moeilijkheid van het maken van een website varieert sterk, afhankelijk van de complexiteit en eisen van het project.

 • Eenvoudige websites: Met moderne tools zoals Wix, Squarespace of WordPress kan bijna iedereen binnen enkele uren tot dagen een eenvoudige website bouwen op basi van templates. Al ben je hier zonder enige kennis vaak wel heel beperkt in mogelijkheden.
 • Bedrijfswebsites: Voor professionele websites, geavanceerde interactiviteit, zoekmachine marketing, of gespecialiseerde designvereisten is technische vaardigheid en ervaring nodig.

Kort samengevat, als je gewoon “iets” live moet hebben, kan je zelf aan de slag. Moet je website er professioneel uitzien en liefst ook nog rendement opbrengen, neem dan contact op.

Wat is het verschil tussen webdesign en webdevelopment?

Webdesign en webdevelopment zijn twee verschillende disciplines binnen het bredere domein van websitecreatie, maar ze zijn nauw met elkaar verbonden en overlappen vaak. Hier zijn de belangrijkste verschillen:

Webdesign:

 1. Focus op uitstraling: Webdesign draait om het esthetische aspect van een website en de gebruikerservaring. Een webdesigner bedenkt en plant de visuele elementen van de site, zoals lay-out, kleurgebruik, typografie en navigatie-elementen.
 2. Tools: Designers gebruiken vaak grafische ontwerptools zoals Adobe Photoshop, Illustrator, Sketch of Figma om hun ontwerpen te maken.
 3. Gebruikerservaring (UX): Webdesigners richten zich vaak op de gebruikerservaring, wat betekent dat ze nadenken over hoe bezoekers door de website navigeren en hoe ze informatie vinden en ermee omgaan.
 4. Responsiviteit: In het huidige digitale tijdperk houden webdesigners rekening met hoe een site eruitziet en functioneert op verschillende apparaten, van desktops tot smartphones.

Webdevelopment:

 1. Focus op functionaliteit: Terwijl webdesign zich richt op het ontwerp en de uitstraling, gaat webdevelopment over het daadwerkelijk bouwen en implementeren van die ontwerpen in een functionerende website.
 2. Talen en technologieën: Webontwikkelaars gebruiken programmeertalen zoals HTML, CSS, JavaScript, PHP en vele anderen om de ontwerpen tot leven te brengen.
 3. Front-end en back-end: Webdevelopment kan verder worden onderverdeeld in twee specialiteiten:
  • Front-end development (of client-side): Dit gaat over het omzetten van het webdesign naar een interactieve visuele interface die gebruikers kunnen ervaren. Dit gebeurt met behulp van talen zoals HTML, CSS en JavaScript.
  • Back-end development (of server-side): Dit gaat over de achterliggende systemen die de site draaiende houden, zoals databases, servers en applicaties. Hier komen talen zoals PHP, Ruby, Python en databasesystemen zoals MySQL en MongoDB bij kijken.
 4. Frameworks en contentbeheersystemen (CMS): Ontwikkelaars maken vaak gebruik van frameworks (zoals React, Angular of Vue.js) om het ontwikkelingsproces te versnellen. Ze kunnen ook CMS-systemen zoals WordPress, Joomla of Drupal gebruiken om contentgedreven sites te bouwen.

Hoeveel kost het onderhoud van een website?

Voor eenvoudige sites die weinig updates nodig hebben, kunnen jaarlijkse kosten variëren van €50 tot €600, wat domeinvernieuwing, hosting en kleine updates kan omvatten. Extra kosten hier zijn meestal voor SEO of digitale marketing.

We hebben een artikel geschreven over alle vaste kosten van een website.

Prijs webdesign?

Het begrijpen van een webdesign offerte is cruciaal als een website wenst. Al moeten we eerlijk zeggen dat de kostprijs van een website enorm kan variëren, afhankelijk van de complexiteit, het platform en eventuele extra diensten (zoals SEO-optimalisatie of contentcreatie):

 • Doe-het-zelf platforms: Websites gemaakt met tools zoals Wix of Squarespace kunnen variëren van gratis tot enkele honderden euro’s per jaar, afhankelijk van de gekozen abonnements- en hostingpakketten.
 • WordPress: Een basis WordPress site kan relatief goedkoop zijn en variëren van €750 tot €2000. Op gemaakte WordPress-sites, al dan niet met SEO optimalisatie erbij, starten bij ons vanaf €2.400.

Wil je graag prijs aanvragen voor je project?

Werken jullie met templates of maken jullie websites op maat?

We ontwerpen websites op maat op basis van de specifieke behoeften van onze klanten.

Wij gebruiken zelden bestaande templates als startpunt. We vertrekken altijd vanaf een blanco blad en bieden ook volledig op maat gemaakte website-ontwikkeling, afhankelijk van de vereisten van het project.

Is WordPress maatwerk of gaat het hier altijd om templates?

WordPress design kan zowel voor maatwerk als voor het gebruik van templates worden gebruikt.

Het hangt af van de doelstellingen en behoeften van de klant. WordPress biedt flexibiliteit, waardoor je een bestaand thema kunt aanpassen of een website vanaf nul kunt opbouwen op basis van de wensen van de klant.

Persoonlijk werken we liefst zonder een template omdat templates vaak “bloated” zijn aan code en functionaliteiten die onnodig zijn.

Aarzel zeker niet om een vrijblijvende offerte aan te vragen!

Samen je project bespreken? Steeds Vrijblijvend.
 

Gerelateerde artikelen