fbpx

Het Local Pack van Google: Uw Lokale Bedrijf in de Schijnwerpers

15/08/2023

In de eindeloze zee van online informatie is het voor lokale bedrijven een uitdaging om op te vallen. Vooral wanneer consumenten op zoek zijn naar lokale diensten of winkels, wil je dat jouw bedrijf direct zichtbaar is. Hier komt het Google Local Pack in beeld.

Voor lokale ondernemers is dit een gouden kans om de zichtbaarheid en interactie met klanten te verhogen.

Wat is het Local Pack?

Het Local Pack is een sectie van de Google-zoekresultaten die specifiek is ontworpen om gebruikers lokale bedrijfsinformatie te bieden.

Wanneer je bijvoorbeeld zoekt naar “kapper in Amsterdam”, toont Google een kaart met daarop drie lokale kapperszaken, compleet met namen, beoordelingen, adressen en openingstijden.

Waarom is het Local Pack Essentieel voor Lokale Bedrijven?

 1. Verhoogde Zichtbaarheid: Het Local Pack verschijnt boven de standaard zoekresultaten, waardoor vermeldingen in dit blok directe aandacht krijgen.
 2. Directe Informatie: Gebruikers kunnen snel essentiële informatie zien, zoals locatie, openingstijden en beoordelingen, waardoor de kans groter wordt dat ze actie ondernemen.
 3. Mobiele Vriendelijkheid: Voor mobiele zoekopdrachten is het Local Pack bijzonder effectief omdat gebruikers vaak onderweg zijn en lokale informatie nodig hebben.

Hoe Kom je in het Local Pack?

 1. Claim je Google Mijn Bedrijf-pagina: Het eerste wat je moet doen, is je Google Mijn Bedrijf-pagina claimen en optimaliseren. Zorg ervoor dat alle informatie correct en up-to-date is.
 2. Verzamel Beoordelingen: Positieve beoordelingen kunnen de ranking van een bedrijf in het Local Pack verbeteren. Vraag tevreden klanten om een beoordeling achter te laten.
 3. Lokale SEO: Optimaliseer je website voor lokale zoektermen en zorg voor een mobielvriendelijk ontwerp.
 4. Consistente NAP (Naam, Adres, Telefoonnummer): Zorg ervoor dat je bedrijfsgegevens consistent zijn op alle platforms en directories.
 5. Kwalitatieve Backlinks: Verkrijg backlinks van lokale organisaties, kranten of blogs om je lokale relevantie te verhogen.

Tips om je Ranking in het Local Pack te Verbeteren

 1. Voeg Afbeeldingen Toe: Foto’s van je bedrijf, producten of diensten kunnen de betrokkenheid van gebruikers verhogen en vertrouwen opbouwen.
 2. Antwoord op Beoordelingen: Toon klanten dat je hun feedback waardeert door te reageren op beoordelingen, zowel positief als negatief.
 3. Bied Promoties aan: Gebruik de ‘posts’-functie van Google Mijn Bedrijf om speciale aanbiedingen of evenementen te promoten.

Conclusie:

Het Local Pack van Google biedt lokale bedrijven een ongeëvenaarde kans om op te vallen in de zoekresultaten.

Door je bedrijfsvermelding te optimaliseren en actief deel te nemen aan lokale SEO-strategieën, kan je bedrijf de vruchten plukken van deze prominente positie en de betrokkenheid van lokale klanten vergroten.

In de moderne digitale wereld is het Local Pack niet langer een luxe, maar een noodzaak voor elk lokaal bedrijf.

Nog meer SEO-termen ontdekken? Wij hebben een overzicht gemaakt van meer dan 130 belangrijke SEO gerelateerde termen.

Samen je project bespreken? Steeds Vrijblijvend.
 

Gerelateerde artikelen